reklama
Mirabelove
Fanka BB :)
Malwi89, właśnie o Tobie myślałam jak się czujesz ja wyszłam jakieś 30minut z gabinetu i zaraz zbieram się do domu. Naprawdę nie ma się czego bać - ja wzięłam paracetamol i xanax żeby się wyluzować ale ukłucie jak przy pobieraniu krwi, może ciut gorsze ale do przeżycia i trwa max 2min. Mi pobrali 16ml bo w razie czego zrobię jeszcze te mikromacierzeMirabelove, jak tam Twoja amniopunkcja? Mnie zatrzymali na jeden dzień w szpitalu. Ogólnie nic mi nie jest tylko powiedzieli, że najlepiej, żeby wykonać ją z samego rana, a u mnie papierologia bardzo długo trwała.
Teraz do domku i zamierzam leżeć przed tv do nocy
Współczuje szpitala, mam nadzieje ze jakoś Ci to zleci w miare szybko. Najważniejsze pytanie czy masz ze sobą netflix
Super, że szybko poszło. Badania samego się nie boję, tylko wyniku mówili coś kiedy możesz się ich spodziewać? OdpoczywajMalwi89, właśnie o Tobie myślałam jak się czujesz ja wyszłam jakieś 30minut z gabinetu i zaraz zbieram się do domu. Naprawdę nie ma się czego bać - ja wzięłam paracetamol i xanax żeby się wyluzować ale ukłucie jak przy pobieraniu krwi, może ciut gorsze ale do przeżycia i trwa max 2min. Mi pobrali 16ml bo w razie czego zrobię jeszcze te mikromacierze
Teraz do domku i zamierzam leżeć przed tv do nocy
Współczuje szpitala, mam nadzieje ze jakoś Ci to zleci w miare szybko. Najważniejsze pytanie czy masz ze sobą netflix
Mirabelove
Mowili że w piątek raczej na pewno ale kto wie może uda się szybciej jutroSuper, że szybko poszło. Badania samego się nie boję, tylko wyniku mówili coś kiedy możesz się ich spodziewać? Odpoczywaj
Powiem Ci ze jak siedziałam i czekałam te 30min do wyjścia to przyszła dziewczyna w 24tc z prośba o szybką konsultacje u mojego doktora bo na usg połówkowy wyszło jej duże ryzyko ZD. Dziewczyna była załamana.. naprawdę nie ma co żałować na to kasy jeśli chce się mieć zdrowe dziecko
Mirabelove
Kasiaa91, odważyłam się odebrać wynik dzisiaj i mam frakcje płodowa -12,5% więc chyba w normie.Lekarka nie wysłała Ci wyniku?
sanco refunduje mi amniopunkcje ale żeby dostać zwrot pieniędzy musiałam odebrać wynik do rąk własnych
Karolaaa89
Zaciekawiona BB
Mirabelove ja amnio miałam na NFZ, ale za Fisha już płaciłam. Później skontaktowałam się z infolinią z Sanco i mi pieniądze zwrócili za Fisha(900zl). Wszystko odbyło się mailowo, musiałam tylko wysłać zdjęcia wyniku Sanco i rachunek za Fisha. To możesz zrobić później, ale uważam że warto z tego skorzystać jeżeli jest refundacja.Kasiaa91, odważyłam się odebrać wynik dzisiaj i mam frakcje płodowa -12,5% więc chyba w normie.
sanco refunduje mi amniopunkcje ale żeby dostać zwrot pieniędzy musiałam odebrać wynik do rąk własnych
Mirabelove
Karolaaa89, ja wszystko robiłam prywatnie bo zależało mi na czasie wiec za amnio i fisha zapłaciłam 2100 - już dzwoniłam do Sanco i powiedzieli ze oddadzą tylko 1200 - dobre i to. Chociaż wiadomo że najszczęśliwsza bym była gdyby nie trzeba było robić tych badań w ogóle..
Malwi89, jak tam Twoja amnio? Trzymam kciuki!
Malwi89, jak tam Twoja amnio? Trzymam kciuki!
Kasjopejja
To jeśli ja mam wyniki 1:90, skorygowany po usg na 1:451, skorygowany po krwi ( pappa i betahcg) na 1:1459 to decydować się na amino czy Np nifty da mi pewność bez ryzyka poronienia , że dziecko jest zdrowe? Mam 40 lat i bardzo się boje o trisomieTak naprawdę kazdy wynik skorygowany wyższy niż statystyczny powinien być wskazaniem do dalszej diagnostyki, obojętnie czy wynosi 1:1200 czy 1:200
Jeśli ryzyko statystyczne dla naszego wieku to np 1:1200 a nam badania pokazały 1:700 to znaczy, że mamy w tych badaniach nieprawidłowość.
Jesli statystyka mówi 1:100 a my mamy 1:500 to już jest bardzo dobry wynik - nic poza wiekiem nie wskazuje ryzyka ...
Pchełka216
w tym przypadku zrób nifty-tylko zwykle pobranie krwi z Twojej żyły to jest-0 ryzyka wiec. Wyniki z -pappa masz spoko. Więc amnio to niepotrzebne ryzyko. Koszt nifty 2k ale potem spokój do konca ciąży bezcenny.To jeśli ja mam wyniki 1:90, skorygowany po usg na 1:451, skorygowany po krwi ( pappa i betahcg) na 1:1459 to decydować się na amino czy Np nifty da mi pewność bez ryzyka poronienia , że dziecko jest zdrowe? Mam 40 lat i bardzo się boje o trisomie
reklama
kasiaa91
Masz świetne wyniki i nifty da Ci pewnośćTo jeśli ja mam wyniki 1:90, skorygowany po usg na 1:451, skorygowany po krwi ( pappa i betahcg) na 1:1459 to decydować się na amino czy Np nifty da mi pewność bez ryzyka poronienia , że dziecko jest zdrowe? Mam 40 lat i bardzo się boje o trisomie