akrimjoch
Fanka BB :)
@Roximusic gratuluje zdrowej coreczki. Ale co musialas przejsc to nawet nie chce myslec.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratulacje który to już tydzień u Was? Można w końcu zacząć w pełni cieszyć się ciążąJa miałam prawie identyczne wyniki, 1:11 i będzie chłopczyk, kariotyp prawidłowy.
U nas 17. Oby teraz już było dobrzeU nas 21 tydzień, jesteśmy już po usg serduszka, wszystko okczekamy na połówkowe za kilka dni,najważniejsze że nasze szczęscia nareszcie mogą się spokojnie rozwijać, a u Was który tydzień?
Masz jeszcze czas, żeby zrobić ponowne usg? Może u innego specjalisty? Trzymaj się, wiem jak trudny to czas :/Dziewczyny! Wczoraj wróciłam z badania USG (11-13tydzien) i jestem załamana!
Zespół Downa- 1:31
Zespół Edwardasa- 1:162
Przezierność karku 3,5, mam 27 lat...
Pracuję z dziećmi z autyzmem, z niepelnosprawnosciami. Ja nie chcę tak żyć! ;(
Piszę na pocieszenie załamanym. Mój wynik 1:11 trisomnia 21. Usg prawidłowe NT 2, kość nosowa obecna. Bhcg 1,7 pappa 0,3. Rapid fish prawidłowy. Będzie dziewczyna nie traćcie nadziei
Rapid fish to taka skrócona (o mniejszym spectrum) wersja pełnego wyniku z amniopunkcji. W IMID wynik po 48 h, koszt 650 zł. Wczoraj rozmawiałam z moja gin prowadzącą, mówiła ze w grudniu była na sympozjum m. in. z twórcami pappa, fisha i ze potwierdzili, ze wynik fisha jest wiarygodny i potwierdza się z pelnym wynikiem.Co to za ten test Rapid fish? Mi ginekolog zalecił amniopunkcję (nie wiem czy dam radę tyle wyczekać) lub SANCO ( musiałabym wziąć chyba kredyt na to badanie). Widzę, że jest refundowany, nie kosztuje bardzo dużo...
Dodam, że w u mnie w rodzinie nikt nie miał żadnych chorób (rodzina długowieczna). Za to u męża sprawa ma się znacznie gorzej. Dużo poronień ( domyślam się że to pewnie przez jakieś wady), dwóch braci teścia ma po dziecku z wadami genetycznymi że sprzężeniami (jeden chlopak " roślinka", dziewczynka nie wiem dokładnie ale niepełnosprawność w stopniu znacznym).
Przy pierwszym dziecku nie robiłam badań genetycznych, jest zdrowe ...