ewelina6683
Zaciekawiona BB
Aha, to już rozumiem. Ja mam napisane tylko poszerzony fałd karkowy - marker nieobecny, nie mam podanych wymiarów.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana! Byłam wolontariuszką w fundacji Ja też Link do: Start . Prowadzi ją moja dobra koleżanka ze studiów wraz ze swoją znajomą, polecam się z nimi skontaktować. Dzieci z zd to cudowe, kochane osoby. Poradzisz sobie i będziecie się jeszcze cieszyć sobą.Niestety nieda rady wyjść wcześniej ponieważ pracuję na kopalni....
Cały czas zastanawiam się dlaczego to nas spotkało co zrobiłam nie tak. Przecież mam tylko 25 lat. Nie dociera to do mnie.. Zeszły rok miałam strasznie kiepski straciłam 2 dziadków gdy się dowiedziałam że jestem w ciąży w końcu się ucieszylam że ten rok zaczął się cudownie a tu jednak pech mnie nie opuścił. Jestesmy wierzący i nie wyobrażam sobie ze mogłabym usunąć dziecko ale z drugiej strony boję się że sobie nie dam rady, ze nie pokochan tego dziecka.
Patrzę na badania z usg połówkowego i nie ma w nich opisanego fałdu karkowegoA ile ten fałd u Was wynosił na polowkowym?
Na pierwszym USG była obecna kość nosowa a przezierność karkowa podwyższona po badaniu krwi ryzyko 1:6 ale tłumaczyłam to sobie dwoma infekcjami i lekami hormonalnymi które zażywam. Jednak na polowkowym okazało się że fald karkowy w normie ale nie widać kości nosowej dlatego w końcu zdecydowaliśmy się na amniopunkcje@justus7775
Czyli USG mialas idealne, nie stwierdzono zadnych wad, tylko PAPPawyszla zle? Wsensie stosunek bialka PAPPa do BHcg?
Dzis mam wizyte u prowadzacej. Nie wiem, moze powinnam. poprosic o cos na uspokojenie? Niby wszystko ok,. ale bole glowy, brzucha (typowe. nerwobole) i koszmary mnie wykoncza...
Na pierwszym USG była obecna kość nosowa a przezierność karkowa podwyższona po badaniu krwi ryzyko 1:6 ale tłumaczyłam to sobie dwoma infekcjami i lekami hormonalnymi które zażywam. Jednak na polowkowym okazało się że fald karkowy w normie ale nie widać kości nosowej dlatego w końcu zdecydowaliśmy się na amniopunkcje
Biochemia się nie przejmuj na nią może wszystko wpłynąć. Leki hormonalne infekcja, ponoć jeżeli ma być dziewczynka to już wychodzą badania gorsze
Przy każdej ciąży miałam ryzyko skorygowane mocno podwyższone do podstawowego.Pocieszam się że może "taka moja uroda" No i niby dziewczynka...