U mnie karityp prawidłowy męski XY brak wad cewy nerwowej
I ja Tobie bardzo gratuluję!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie karityp prawidłowy męski XY brak wad cewy nerwowej
Mozaika gratuluję Ja nadal czekam dzwoniłam dziś i mam w poniedziałek próbować we wtorek mija 4 tyg, wynik fisha działa kojąco ale i tak czekam na końcowe Ciesze się dziewczyny ze wszystko i nas ok. Nasza "Grupa wsparcia na forum " naprawdę pomogła mi w tym ciężkim czasie
Cześć, przeczytałam całe forum, bo też będę robić amnio. Idę na Polną 28.09 to będzie 15+4. Napisz proszę kiedy płaci się za fisha, w kasie na dole? Przed amnio? Ja będę w szpitalu dwa dni. W pierwszy dzień zabieg, w drugim usg i do domu. Strasznie się boję komplikacjiRapid Fish na Polnej 700 zl. wydaje mi się że wszędzie około tej kwoty się płaci.
Nie orientuję się jak to jest z testami krwi bo one chyba są podstawą do amnio oprócz indywidualnych wskazań hmm
Tak w kasie na dole . ja płaciłam w dniu kiedy miałam robiona amniopunkcję po rozmowie i badaniu lekarskim. Jak zapłacisz to potwierdzenie zanosisz do pracowni genetycznej wszystko ci wytłumaczą. I ok 3 dni na wynik czekasz. On daje tylko informacje na temat 3 trisomii: 13,18,21. Jesli chodzi o resztę czekasz na końcowy wynik hodowli , u mnie jeszcze to trwa coś komórki chyba nie chcą współpracować.Cześć, przeczytałam całe forum, bo też będę robić amnio. Idę na Polną 28.09 to będzie 15+4. Napisz proszę kiedy płaci się za fisha, w kasie na dole? Przed amnio? Ja będę w szpitalu dwa dni. W pierwszy dzień zabieg, w drugim usg i do domu. Strasznie się boję komplikacji
To czekanie najgorsze jest. Trzymam kciukiW maju skończyłam 40 lat. Mam 2 zdrowe córki, ale siostra ma córkę z zespołem Turnera. Zespół zdiagnozowany dopiero po urodzeniu w wieku 2 lat a wcześniej jej córka przestała rosnąć w 28 tyg. ciąży. Poza jej przypadkiem brak jakichkolwiek innych wad wrodzonych w rodzinie.
Co mnie czeka dowiem się już niedługo. Strasznie nie lubię takich sytuacji, lubię mieć wszystko zaplanowane a tu tyle czekania.......wszystko w rękach lekarzy
Na połówkowe tez wyczekuje ale to w końcu już jutro!! Nie wierze ze zaczynam 21 tydzień mam nadzieje ze po tych badaniach i po poniedziałku już na spokojnie wpadnę w szał zakupowyDziękuję :* Serio, ta grupa (choć nie tylko ta) pomogła mi nie tylko w podjęciu decyzji, ale też dostarczyła mnóstwo wiedzy i wsparcia po badaniu. Dobrze jest mieć wokół siebie ludzi, którzy wiedzą o co chodzi, czują ten temat i w zasadzie nie trzeba im niczego tłumaczyć. To było ekstra Trzymam kciuki za Twój wynik, choć to chyba tylko formalność po tak wspaniałym wyniku badania FISH
Widziałam dziś parę zapłakanych twarzy dziewczyn. Jedne płakały ze szczęścia, inne płakały i w popłochu uciekały z poradni... To było straszne. Tym bardziej cieszę się z otrzymania tak cudownej wiadomości dzisiaj. Jeszcze tylko połówkowe - muszę zobaczyć mojego malucha na ekranie i usłyszeć jego serca - i pozwolę sobie na jakieś zakupy
Mozaika gratuluję! !! [emoji7]Jestem, jestem! Nie dostaję ostatnio powiadomień na maila o postach na forum.
W każdym razie dziś dopiero odebrałam wynik amnio na wizycie u profesora.
KARIOTYP PRAWIDŁOWY MĘSKI!!!!!!! )))))))))
Jestem przeszczęśliwa! Czekamy na chłopczyka ))))
Kaśka, u mnie nie ma na wyniku żadnej adnotacji o wadach cewy nerwowej. U Ciebie jest taki zapis?