reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Kurcze mnie strach paralizował... nie daj mu się, musi pojsc dobrze noo... w koncu od czego są statystyki! ! [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję dziewczyny. Dziś już jest lepiej. Wiem, musi być dobrze, też sobie to powtarzam. Tylko jakieś takie chwile załamania nastroju mam ;)
Bubus, koniecznie daj znać. A z ciekawości, czemu przyjmują Cię już dzień wcześniej? Robią jakieś badania, coś sprawdzają?

hej
ja dziś OK. Mam na głowie wniosek na komisję syna w sprawie orzeczenia, więc myśli mam zajęte... Trochę załatwiania i latania zostawiłam sobie na dziś.

mozaika takie myśli to naturalne w końcu to jest obarczone jakiś ryzykiem.

Kiedyś mówiłam, że na 2 ciąże się nigdy nie zdecyduje i jestem w ciąży. Zawsze myślałam, że gdybym miała urodzić 2 dziecko i ma być niepełnosprawne chyba wpadnę w depresję a teraz wiem, że jak wszystko trzeba będzie przeżyć, może jakaś terapia. Jakoś to będzie.

Jutro jedzie ze mną mąż ale po zabiegu musi jechać na szkolenie i wróci wieczorem. Mały jedzie z dziadkami do lekarza na kontrolę u chirurga.

Dziękuję dziewczyny. Dziś już jest lepiej. Wiem, musi być dobrze, też sobie to powtarzam. Tylko jakieś takie chwile załamania nastroju mam ;)
Bubus, koniecznie daj znać. A z ciekawości, czemu przyjmują Cię już dzień wcześniej? Robią jakieś badania, coś sprawdzają?
Chyba NFZ refunduje jak jest min 3 dni. Sama nie wiem. Dam znać czy jakieś badania były Do usłyszenia

Z tego co wiem to właśnie chodzi o refundację ... zawsze dostaną więcej :)
Niektóe szpitale mają takie kontrakty z NFZże nie dostaną pieniędzy jeżeli pacjent nie przeleży minimum 3ch nocy. Nawet jeśli wszystkie badanie zrobia w dwa dni to i tak trzymają pacjenta bo inaczej nie dostaną pieniedzy za tego pacjenta! to jest absurd ale niestety nasza NFZtowska rzeczywistosc. To samo w niektorych poradniach badanie krwi- lekarz potrzebuje 2ch badan ale musi zlecic 3 bo inaczej NFZ nie rozliczy szpitalowui i nie zaplaci za labolatorium! Są takie absurdy, że nic dziwnego, że pieniędzy na leczenie ludzi nie ma

Niektóe szpitale mają takie kontrakty z NFZże nie dostaną pieniędzy jeżeli pacjent nie przeleży minimum 3ch nocy. Nawet jeśli wszystkie badanie zrobia w dwa dni to i tak trzymają pacjenta bo inaczej nie dostaną pieniedzy za tego pacjenta! to jest absurd ale niestety nasza NFZtowska rzeczywistosc. To samo w niektorych poradniach badanie krwi- lekarz potrzebuje 2ch badan ale musi zlecic 3 bo inaczej NFZ nie rozliczy szpitalowui i nie zaplaci za labolatorium! Są takie absurdy, że nic dziwnego, że pieniędzy na leczenie ludzi nie ma

Rozumiem. Dziwiłam się właśnie, bo choćbym chciała, to w szpitalu nie chcieli mnie zostawić po amnio. Widocznie rzeczywiście tylko niektóre szpitale mają takie kontrakty.

hej
ja dziś OK. Mam na głowie wniosek na komisję syna w sprawie orzeczenia, więc myśli mam zajęte... Trochę załatwiania i latania zostawiłam sobie na dziś.

mozaika takie myśli to naturalne w końcu to jest obarczone jakiś ryzykiem.

Kiedyś mówiłam, że na 2 ciąże się nigdy nie zdecyduje i jestem w ciąży. Zawsze myślałam, że gdybym miała urodzić 2 dziecko i ma być niepełnosprawne chyba wpadnę w depresję a teraz wiem, że jak wszystko trzeba będzie przeżyć, może jakaś terapia. Jakoś to będzie.

Jutro jedzie ze mną mąż ale po zabiegu musi jechać na szkolenie i wróci wieczorem. Mały jedzie z dziadkami do lekarza na kontrolę u chirurga.

Rzeczywiście masz trochę spraw, które może odciągną na chwilę Twoją uwagę od amnio. To w sumie dobrze. Ja dziś jeszcze idę do mojego lekarza prowadzącego zobaczyć maluszka :)

reklama
Do góry