Fajny lekarz, co o kobietach mówi "baba".
Ty masz swoje statystyki a ja z życia znam przynajmniej dwa przypadki utraty zdrowej ciąży po amniopunkcji. Tutaj dziewczyny robią amnio na nfz, więc to chyba Cię nie interesuje.
No cóż, jak go mama nie nauczyła kultury to może kiedyś go żona nauczy Statystyka jest zawsze statystyką Nifty i Harmony to testy bez ryzyka, amniopunkcja niestety ją niesie. Przykro mi że tak wyszło u twoich koleżanek, ja też się boję. Napisz jeśli to nie problem coś więcej na ten temat, szukałam na różnych forach powikłań po tym badaniu i znalazłam tylko 1 przypadek na setki wykonanych, co jakby potwierdza słowa lekarza. Dziewczyny po otrzymaniu wyniku pozytywnego -> widać w ich postach tryskającą radość - też chce tak się cieszyć do końca ! Poza tym nadrabiam zaległości i znajomości, w wyniku ciąży spotkałam się z większą ilością lekarzy niż przez całe moje życie przed.
Nie wiem po co stwierdzenie "tutaj robią dziewczyny amnio na nfz", sama się też zastanawiałam czy wybór normalnego szpitala to nie jest też dobrym wyborem ?!. Nie chodzi mi w końcu o ładne wnętrze tylko o lekarza który zrobi ten zabieg dobrze. Poza tym lekarz powiedział mi, że jeśli będą jakieś powikłania to i tak zawsze jest szansa ciąże uratować. Oczywiście powtarzam tylko jego słowa, bo nie mam wiedzy w tym zakresie ;( i moja cała wiedza to tylko wiedza zasłyszana i przeczytana.
Heyka.