reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Witajcie,proszę o interpretację moich badań. Wczoraj naczytałam się na forum i juz mam mętlik w głowie...do lek.mam dopiero pod koniec tygodnia [emoji19]. Co do kości nosowej doktor mówił ze napisze ze jest "wątpliwa" ale wg.niego kształtuje się.Teraz nie wiem czy rzeczywiście nie powinna być juz widoczna w 12 tyg.
wg Usg był to 12 tydzieńC

6f1b3698382a95bc0e417dd995dfa897.jpg

105c51c23dc006da4d4154902c170f7b.jpg

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Ta kość nosowa daje mi do myślenia. Kiedy powinna być juz ukształtowana i widoczna ?

Moli moli ryzyko ogolnie masz niskie;)
No kosc juz powinna byc w 12 tc, to moze przejdz sie jeszcze do inn3go lekarza na podgladanie, za pare dni, i wtedy miejmy nadzieje ze uspokoi cie

Moli moli kość nosowa powinna być widoczna w 12 tc, ale nie musi. U mnie nie była. Gin powinien powtórzyć usg w 13tc, gdyż przez ten czas może się wykształtować. Czasem tak się zdarza. Prócz tego istnieje ileś tam procent społeczeństwa gdzie kość nosowa nie jest widoczna do samego końca. Wtedy nazywają to: taka uroda ;-) Co oczywiście nie oznacza, że nosa nie ma, bo nos jest i wygląda normalnie. Ja też się bardzo stresowałam i strasznie to przeżywałam. Poza tym przeważnie przy braku kości nosowej pojawia się jeszcze jakiś dodatkowy marker.
Moim zdaniem 12+0 dni to za wcześnie na usg genetyczne. Jeśli ciąża jest młodsza o kilka dni to wynik wyjdzie nie do końca prawidłowy.

Do tej pory się nie przyjmowałam aż do momentu przyjścia wyników. Lek.mnie zapewniał ze wszystko wporzadku i uwierzyłam.Nie pomyślałam nawet żeby pójść jeszcze do kogoś innego. Teraz jestem w 15tc i raczej już chyba nie da rady sprawdzić :-/

reklama
Do góry