reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
ja bym też powtórzyła badanie. Idź może do innego lekarza. Powiem Cie, że niekiedy jest ciężko zobaczyć kość nosową. U mnie 2 lekarzy widziało, a jedna pani doktor nie widziała (bo nie chciało jej się czekać, aż maluch się obróci) Ja napewno poszłabym jeszcze do drugiego lekarza :)

Pozostałe wyniki są ok :)

może kość jest, tylko lekarz nie potrafił jej zobaczyć. Idź do innego lekarza i sprawdź. Maluszek będzie większy i może będzie kość lepiej widoczna. Trzymam kciuki :)

Jest możliwe że np w 13 tyg się pojawi? A może żle wyliczony tydzień ciązy? Najgorsze to oczekiwanie

Kość nosowa zalezy od tego w jaki sposób przebiega proces kostnienia, u niektórych szybciej u innych pozniej, u mnie w 11 tc nie było a w 12 tc już była.
Reszte wyników w normie wiec nie masz się co martwić.

Alexast ty masz termin na czerwiec?

mocibo ja mając takie wyniki nawet bym nie pomyślała o amnio, tylko skonsultowałabym się z innym lekarzem. Tak jak piszą dziewczyny, zaczekaj jeszcze chwilkę i powtórz usg.

Dziewczyny, a ja jestem coraz bardziej przerażona :( do tego wszystkiego chyba gdzieś za rogiem czai się katar :(
Czy delikatne przeziębienie nie ma wpływu na amnio?
Mam ochotę zrezygnować z badania, ale wiem, że przez kolejne pół roku będę wykańczać się psychicznie :(

Gonia spokojnie będzie wszystko ok :* nie martw się .. jeśli katar się rozkręcił zapytaj lekarza czy napewno nic to nie zdziała.. ale myśle że katar nie ma wpływu na cały zabieg i wyniki :)

mocibo ja też myśle tak jak dziewczyny.. nie denerwuj się nosek się pojawi napewno już na następnym badaniu :) a wyniki naprawde masz dobre :)

Ania, dzięki za pocieszenie :)
katar się rozkręcił, ale poza nim nic mi nie dolega, więc mam nadzieję, że to nie będzie stanowiło problemu. Przez 4 miesiące nie miałam kataru i musiłam go złapać akurat przed badaniem :(

Proszę, trzymajcie jutro za mnie kciuki. Nie wiem o której będzie po wszystkim, mam się zgłosić o 8.30.
Wierzę, że nic złego się nie stanie.... :)

reklama
Do góry