reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Jesteśmy już po jest wszystko wporządku :)

przeraziła mnie tylko kilometrowa igła ale nie było źle :) szybciutko i wkłócie jak przy pobieraniu krwi ...

wody czyste takie jak powinny być i lekarz powiedział że wydaje mu się że wynik może być tylko prawidłowy ( czyli dobry :)

maluszek nadgonił wychodzi z Usg 16 tydzień i 1 dzień ma 11 cm :) i lekarz stwierdził że ma śliczny nosek :)
za 3-4 tygodnie wyniki- będą dzwonić.

i dowiedziałam się że mam przodozgięcie macicy hehe :) i że łożysko jest na przedniej ścianie wysoko :)
nie wiem co jeszcze

reklama
gonia zaraz po zabiegu 30 minut posiedzieć u nich na sofie i obserwować czy nic się nie dzieję póżniej miałam odpoczywać na leżąco przez 12 godzin po zabiegu w domku no i od niedzieli do dzisiaj czyli dzień przed i 3 dni po amino 3x2 no-spy i 3x1 magnez :)

czuję się dobrze nic nie boli, ani nic złego się nie dzieję :)

tylko czas tak wolno leci hehe:)

nie martw się ty masz w poniedziałek prawda?? będzie dobrze ukłócie jak przy pobieraniu krwi nie przyjemne ale nie boli :)

a ty jak się czujesz?? dostałaś jakieś zalecenia??

buziaki

Aniu, dziękuję za odpowiedź. Tak, jadę w poniedziałek i powoli dopada mnie stres.
Mój ginekolog kazał mi po amnio wziąć przez 3 dni 3x1 nospa i 3x1 magnez. Przed badaniem powiedział, żebym sobie darowała te leki, bo biorę Euthyrox i Duphaston, więc żeby już nie było za dużo.

Kochana, ja zostaję po badaniu w Białymstoku, to myślisz, że jak przeleżę cały poniedziałek, to we wtorek już mogę podróżować autem jako pasażer?
Mam 300 km.
Super, że czujesz się dobrze! Teraz już na pewno wszystko będzie dobrze! A od poniedziałku będziemy wspólnie odliczać dni do wyników :)
Buziaki

spokojnie nie denerwuj się :) jak bierzesz jeszcze dodatkowe leki to może faktycznie nie ma sensu w dzien amino brać aż tylu :)
i myślę że spokojnie możesz wrócić na drugi dzien do domu, całkowicie bez stresu :)

od poniedziałku odliczamy :) głowa do gory :* buziaki

reklama
Niestety musieliśmy zawitać do tego wątku z racji obaw. Jestem po badaniach prenatalnych i mam troche obaw:
Wyniki badań:

12 tydzień ciaży
FHR 160ud/min
Długość ciemieniowa siedzeniowa 56,3mm
Przezierność karku NT 1,8mm
Wymiar duciemieniowy BPD 17,5mm

Głowa, serce, pęcherz - wszytsko w normie

wolne beta-hCG 25,7 IU/l
PAPPA 1,24 IU/l

Ryzyko
trisomia 21 poddstawowe 1:581 skorygowane 1:3828
trisomia 18 poddstawowe 1:1367 skorygowane <1:20000
trisomia 13 poddstawowe 1:4304 skorygowane <1:20000

Problemem jest natomiast fakt iż w 12 tyg 1 dniu ciąży lekarz na super sprzęcie USG nie ma pewności co do widoczności kości nosowej. Strach nasz przeszywa. Proszę doświadczone osoby o wsparcie i interpretacje.

Do góry