reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Hej dziewczyny, obserwuje i czytam wątek odkąd dowiedziałam się o złych wynikach z pappa. Jutro mijają 2 tygodnie od amniopunkcji, i im bliżej odebrania wyników tym bardziej zaczynam się na nowo denerwować. Usg w 13 tygodniu, lekarz stwierdził na 100% zdrowe dziecko, nt 2,1. Ale zlecił test pappa ze względu na zd w rodzinie, z krwi zd 1:232. Telefon od genetyka, że wystawia skierowanie na amniopunkcje i wizyta kwalifikacyjna dwa dni później. I tak 28 października mialam robiona amniopunkcje. W czwartek mam kolejne usg genetyczne miedzy 18-22tyg z powodu 'złych wyników z badan I trymestru'. Chciałabym wierzyć, że wszystko jest dobrze, ale coś mi podpowiada ze otrzymam zle wyniki..

Przeciezb1:232 to nie jest bardzo mało. Dla mnie to pappa to jest jakiś dramat. Wywołuje tylko niepotrzebny stres u rodziców.
Hej dziewczyny, obserwuje i czytam wątek odkąd dowiedziałam się o złych wynikach z pappa. Jutro mijają 2 tygodnie od amniopunkcji, i im bliżej odebrania wyników tym bardziej zaczynam się na nowo denerwować. Usg w 13 tygodniu, lekarz stwierdził na 100% zdrowe dziecko, nt 2,1. Ale zlecił test pappa ze względu na zd w rodzinie, z krwi zd 1:232. Telefon od genetyka, że wystawia skierowanie na amniopunkcje i wizyta kwalifikacyjna dwa dni później. I tak 28 października mialam robiona amniopunkcje. W czwartek mam kolejne usg genetyczne miedzy 18-22tyg z powodu 'złych wyników z badan I trymestru'. Chciałabym wierzyć, że wszystko jest dobrze, ale coś mi podpowiada ze otrzymam zle wyniki..

Niby tak, ale sam fakt ze bliska osoba u nas ma zd, mimo wzorowo przebiegającej ciąży i dobrych wyników w niej, fakt ze w tym przypadku nie była robiona amniopunckja bo wszystko wychodziło dobrze.. no i u mnie nie było momentu jakiegoś cieszenia się ciaza, od początku pierw jeden lekarz, stwierdził ze mam 2 tygodnie na poronienie bo nic z tego nie będzie i ona nie może nic zrobić bo nie widać oprócz pęcherzyka żadnego plodu, mam czekać aż samo sie zakonczy (prywatny lekarz) po takich słowach, stwierdziłam ze nie chce się opierać na jednym lekarzu i tak trafiłam do lekarza w salve w Łodzi, który dwa dni po wizycie u poprzedniej widział więcej niż ona. Walczyliśmy z krwiakami zagrażającym ciąży i kiedy już było wszystko okej, nagle ten te wyniki pappa..
Przeciezb1:232 to nie jest bardzo mało. Dla mnie to pappa to jest jakiś dramat. Wywołuje tylko niepotrzebny stres u rodziców.

Hej. Ja też miałam amnio robione 28.09. Też czekam na wyniki. U mnie ryzyko 1:196. USG cacy. Wolną beta hcg miałam 4,35MoM. Trzymam kciuki za nasze wyniki. Oby byłby jak najszybciej.
Powiedz mi w którym teraz jesteś tygodniu? Mnie nie chcieli zrobić drugich prenatalnych wcześniej niż 20 tyg....

21 tydzień zaczęłam

Hej. Ja też miałam amnio robione 28.09. Też czekam na wyniki. U mnie ryzyko 1:196. USG cacy. Wolną beta hcg miałam 4,35MoM. Trzymam kciuki za nasze wyniki. Oby byłby jak najszybciej.
Powiedz mi w którym teraz jesteś tygodniu? Mnie nie chcieli zrobić drugich prenatalnych wcześniej niż 20 tyg....

Wszystkie wyniki zabrali mi na rozmowie przygotowującej do amnio, w głowie utkwiło mi 1:232, i nawet przez myśl nie przeszlo skserować sobie.. moja głupota. Odbierając wyniki z amniopunkcji lekarz powiedział, że dostanę te które zabrali. Zastanawiam się, czy mogę się wcześniej dowiadywać o wyniki mimo, że lekarz powiedział ze mam się zgłosić po odbiór za 3 tygodnie i czy gdyby były qczesniwj to by zadzwonili 🤔
Lisia96 a powiedz jeszcze czy poza tym że ktoś w rodzinie choruje to miałaś jakieś anomalia w pappie?

reklama
Do góry