@Ankaanka
Nasza hiStoria Gdyby mi ktoś w dniu mojego zamążpójścia powiedział, że dwa lata po ślubie będę miała trójkę dzieci, dwójkę z zespołem downa i w tym jedno adoptowane, to chyba bym do kościoła jednak nie dojechała. A jeśli tak to na pewno na weselu wypiłabym o wiele więcej niż wypiłam. Ale gdyby...
dzieciaki-cudaki.pl
Synek z ZD ma ogromne szczęście, że będzie miał brata w tym samym wieku. Przeogromne. Nikt go tak nie będzie napedzal jak brat, będzie chciał mu dorównać pod każdym względem
Większość tu z Pan jest zwolenniczkami terminacji, niestety. Wejdź na stronę dzieciaki cudaki. Gdyby było tak fatalnie rodzice że strony nie zdecydowaliby się na adopcję drugiego dzieciątka z ZD.
Ja wiem jak wygląda życie z niepełnosprawnym dzieckiem. Proszę mi wierzyć, oglądać gdzieś z boku u rodziny, a być rodzicem, to dwie kompletnie różne sprawy. Wcale nie jest tak jak to jest w naszym kraju kreowane. Jest po prostu... Inaczej. Zanim mi się starsza córka urodziła kompletnie inaczej postrzegalam niepełnosprawnych...
Życzę mnóstwo siły na najbliższy czas. To prawdopodobnie najgorsze wasze chwile. Ale proszę mi wierzyć, z dnia na dzień będzie już tylko piękniej. Myślami jestem z wami, przetrwacie to, ten czas minie.