reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
A to wyciągnięte DNA dzidzi :)
Ile % dzidzi jest w naszej krwi. Ja miałam 5.27%. Wystarczajaco do badania, gdzie jako minimum jest to wspomniane przez Ciebie 4%.
I tu nie chodzi o to czy dobrze czy zle. Tylko ze ponizej tych 4 badanie jest niemozliwe do przeprowadzenia albo utrudnione.
Stad tez min. 10 tydzien ciazy
U mnie zaznaczone jest to jako wolne cfdna płodu bo miałam niedużo bo 6%,ale do wykonania testu harmony wystarczy co najmniej 4%

A to wyciągnięte DNA dzidzi :)
Ile % dzidzi jest w naszej krwi. Ja miałam 5.27%. Wystarczajaco do badania, gdzie jako minimum jest to wspomniane przez Ciebie 4%.
I tu nie chodzi o to czy dobrze czy zle. Tylko ze ponizej tych 4 badanie jest niemozliwe do przeprowadzenia albo utrudnione.
Stad tez min. 10 tydzien ciazy
O to mi chodziło :)

Test podwójny Pappa nieźle namieszał w moim życiu. Wprowadził niepotrzebny stres i lęk o zdrowie mojego dziecka. Wiem że żadno badanie nie da 100% pewności ale osobiście jak bym miała jeszcze raz go wykonać to stanowczo mówię Nie.Mi żaden z lekarzy nie potrafił wytłumaczyć czym było spowodowane obniżenie białka pappa w moim przypadku.Refundowane powinny być testy z krwi badając DNA dzidziusia a test pappa do lamusa.

Test podwójny Pappa nieźle namieszał w moim życiu. Wprowadził niepotrzebny stres i lęk o zdrowie mojego dziecka. Wiem że żadno badanie nie da 100% pewności ale osobiście jak bym miała jeszcze raz go wykonać to stanowczo mówię Nie.Mi żaden z lekarzy nie potrafił wytłumaczyć czym było spowodowane obniżenie białka pappa w moim przypadku.Refundowane powinny być testy z krwi badając DNA dzidziusia a test pappa do lamusa.
Wszystkie narzekamy na niepotrzebny stres wywolany przez test pappa ale tak na prawde wole teraz pomartwic sie troche i rozszerzyc diagnostyke niz dowiedziec sie po porodzie,ze moje dziecko jest chore.
Przyjdzie czas,ze badanie Nifty lub Harmony bedzie rutyna ;)

Dokladnie. Statystyki a dna to niebo a ziemia.
Niepotrzebny stres tym pappa tylko. A wbrew wszystkiemu to te 2.4 tys to wcale nie tak wiele. Lodowka sredniej jakosci, pralka, 4 dniowy wyjazd... nie ma tragedii. A komfort psychiczny niesamowity. Wręcz bezcenny
Ja juz z góry wiedziałam ze moje wyniki przez wiek beda z duzym ryzykiem. A na gdybanie nie mam ani nerwow ani czasu ani zdrowia.

Dokladnie. Statystyki a dna to niebo a ziemia.
Niepotrzebny stres tym pappa tylko. A wbrew wszystkiemu to te 2.4 tys to wcale nie tak wiele. Lodowka sredniej jakosci, pralka, 4 dniowy wyjazd... nie ma tragedii. A komfort psychiczny niesamowity. Wręcz bezcenny
Ja juz z góry wiedziałam ze moje wyniki przez wiek beda z duzym ryzykiem. A na gdybanie nie mam ani nerwow ani czasu ani zdrowia.

Przy założeniu, że ktoś nie zarabia minimum, bo wtedy te 2400 to jakieś 1,5 miesiąca czyjejś pracy, zero jedzenia, opłat itd a wtedy to już nie brzmi tak "różowo"...

reklama
Do góry