Kasiulek 77
Fanka BB :)
Dziewczyny ja normalnie prysznic po zabiegu ,nikt nic nie mówił że nie można
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
prawda ale u nas amnipunkcjie wykonuje ginekolog wiec nie wiem ...Tak, na skierowaniu mi pisze "proszę o wykonanie amniopunkcji". Moja ginekolog mi wypisala na skierowaniu. Przy rejestracji pytano mnie co mi pisze na skierowaniu więc się tak zastanawiam czy można od razu bo sam zabieg trwa krótko i chyba nie trzeba do niego większych przygotowań.
Tak, z racji wieku i po wynikach krwi wyszło mi ryzyko trisomii 21 1:79. Na usg niby wszystko ok. No nic, w środę wszystkiego się dowiem... Przy rejestracji kazano mi tylko powiedzieć co mam na skierowaniu A na skierowaniu mam napisane aby wykonać amniopunkcje.A wskazania masz po prenatalnych? Omawialas już wyniki z genetykiem ? Być może pójdziesz od razu na zabieg ,zadzwoń i zapytaj żeby się przygotować jak coś ,ja miałam wziąć magnez i nospe przed zabiegiem
Czyli może faktycznie prosto na zabieg ,u mnie wyszło 1:11 ,wzięłam fisha i po kilku dniach już był wynik ,jest na szczęście prawidłowy ,powodzenia ,sam zabieg to pikuśTak, z racji wieku i po wynikach krwi wyszło mi ryzyko trisomii 21 1:79. Na usg niby wszystko ok. No nic, w środę wszystkiego się dowiem... Przy rejestracji kazano mi tylko powiedzieć co mam na skierowaniu A na skierowaniu mam napisane aby wykonać amniopunkcje.
Myślę że najlepiej zadzwonić do laboratorium i zapytać. W moim bez problemu udzielali mi różnych informacji.Dziewczyny, mamy wynik klasycznej hodowli. Niby ok, ale nie rozumiem zapisu, ze wzrost amniocytow uzyskano w jednym naczyniu hodowlanym na minimum dwa potrzebne do przeprowadzenia pelnego badania cytogenetycznego. Coś nie wyszło?