Kasiulek 77
Fanka BB :)
Tak też u ZielińskiegoHej. Czy w Sonomedico robiłaś badania prenatalne? Jeśli tak, to u którego lekarza? Mnie badał dr Zielinski
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak też u ZielińskiegoHej. Czy w Sonomedico robiłaś badania prenatalne? Jeśli tak, to u którego lekarza? Mnie badał dr Zielinski
To super ,bardzo się cieszęTo jesteś w dobrych rękach.
Jeśli masz podejrzenie ZD to myślę, ze warto FISHa zrobić. Czytałam pracę naukowa, ze w przypadku tych abberacji chromosomowych badanych przez FISH wynik jest 100% pewny, aczkolwiek na wizażu pisała dziewczyna, u której FISH wskazał ZD, a pełna amnio nie.Dziewczyny ja amnio robię w środę , wczoraj odebrałam wyniki papa z krwi ryzyko zd 1:11,lekarz mówi że powikłania zdarzają się niezmiernie rzadko ,sam w wczoraj wykonał kilka takich zabiegów ,po godzinie idzie się do domu ,przez tydzień się oszczędzać ,jestem przerażona tym wynikiem ale chcę wiedzieć i mam nadzieję spać spokojnie ,fisch w Tychach kosztuje 1000zl i tak myślę że chyba zapłacę żeby nie oszaleć przez te min 4 tyg oczekiwania na wynik
ja po amnio dostalam tez antybiotyk i progesteron w zastrzykach na 5 dni, po 5 czy 7 dniach usg kontrolne, przez ten czas tryb oszczedzajacy. na amnio jezdzilam 2 razy bo maly ulozyl sie twarza do miejsca w ktorym mozna bylo kluc , pani dr nie chciala ryzykowac , probowalam jesc slodkie by sie obrocil , krecil sie jak szalony a i tak ulozyl sie z ta buzka .... ale lepiej jechac 2 razy niz robic na sile i ryzykowac ewentualne komplikacje. zdecydowanie oczekiwanie na wynik jest ciezsze niz sama amniopunkcja.Dziewczyny pisały że nie boli bardziej niż zastrzyk więc do przeżycia , wszystko pod kontrolą USG ,mnie zalecono magnez i nospe 1,5h przed i godzinę po idzie się do domu ,tzn tam gdzie ja robię ,innych wytycznych brak ,nie trzeba być na czczo .
@Marzymieta tak myślę że fisha zrobię ,bo czekać w niepewności 4-5 tyg to można oszaleć