reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Nie umiem jeszcze jakos oceniac wynikow wiec nie wiem co mam napisac co jest ważne;). Trisomia po skorygowaniu 1:553,wolne b-hcg 99,1 odpowiada 3.021MoM. Pappa 1.800 odpowiada 0,969MoM. NT 0.9mm,CRL 60.2mm.,FHR 153ud/min.Badanie robiono w 13 mc.

Zależy jaka trisomia.Czy któreś ryzyko miałaś wyższe lub równe 300?

Na moje oko to super wyniki, w.sumie ja z takimi bym amnio nie robila ;)

reklama
Nie umiem jeszcze jakos oceniac wynikow wiec nie wiem co mam napisac co jest ważne;). Trisomia po skorygowaniu 1:553,wolne b-hcg 99,1 odpowiada 3.021MoM. Pappa 1.800 odpowiada 0,969MoM. NT 0.9mm,CRL 60.2mm.,FHR 153ud/min.Badanie robiono w 13 mc.
Chodziło mi o test papa i ryzyko, które nie jest duże !!!! Czy masz przeziernosc poniżej 5 percentyla? Ja mam i nie spotkałam sie jeszcze z kimś kto tez ma ...

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    984 KB · Wyświetleń: 143
I co ci na ten wynik powiedzieli? bo ja niestety dostałam juz po wizycie i nie miałam okazji zapytać co to oznacza
Naprawdę nie masz sie czym przejmować. Ja mam trisomia 21 1:121 u mnie zaważyła biochemia pappa 0,406 MoM hcg 1,73 MoM i wiek 36l :( i Invitro ( chyba ) badania mama dopiero za tydzień ale pewnie zdecyduje sie na nifty

I co ci na ten wynik powiedzieli? bo ja niestety dostałam juz po wizycie i nie miałam okazji zapytać co to oznacza
Naprawdę nie masz sie czym przejmować. Ja mam trisomia 21 1:121 u mnie zaważyła biochemia pappa 0,406 MoM hcg 1,73 MoM i wiek 36l :( i Invitro ( chyba ) badania mama dopiero za tydzień ale pewnie zdecyduje sie na nifty

Powinno być dobrze, ale tylko amnio niestety daje tak wysoka pewność

@czarnuszka to info ze strony mamaginekolog o NT ponizej 5 percentyla

(Ważna uwaga – niskie NT (poniżej 5 percentyla) nie stanowi żadnego zwiększonego ryzyka. Jest po prostu dość rzadkie, ale nie powinno budzić niepokoju.)

reklama
Do góry