Mi lekarka mówiła że niskie NT o niczym nie świadczy. I to samo pisała mamaginekolog na swoim blogu.Dziewczyny a slyszalyscie o czyms takim.... nt poniżej 5 percentyla??? Szukam i nic!
Mam nt 1.3 crl 7.11 i doczytałam ze jest włanie poniżej. Z crl wynikał 13t3d a było 12t5d
reklama
Z tymi percentylami było jakoś tak, że bardzo maly odsetek ciezarnych z takim wynikiem (o takim crl i NT = 1,3) rodzi dzieci z wadami genetycznymi. To takie pojęcie dla statystyki
Mamaginekolog coś o tym pisała. Możesz sama zajrzec:
Link do: Co oznacza podwyższona przezierność karkowa (NT)? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Link do: Co oznacza podwyższona przezierność karkowa (NT)? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
@Czarnuszka
Zaciekawiona BB
To dobra nowinaPoczytamZ tymi percentylami było jakoś tak, że bardzo maly odsetek ciezarnych z takim wynikiem (o takim crl i NT = 1,3) rodzi dzieci z wadami genetycznymi. To takie pojęcie dla statystyki
Dziękuje
Dziewczyny, dziś moja kolej. Kariotyp prawidłowy męski! czyli będzie drugi syn
Właśnie czekam na echo, bo kolejny wolny termin dopiero w sierpniu i to odpłatnie. Wiec od rana jezdzenie po lakarzach, ale przynajmniej wszystko będzie z głowy. Pozdrawiam!
Właśnie czekam na echo, bo kolejny wolny termin dopiero w sierpniu i to odpłatnie. Wiec od rana jezdzenie po lakarzach, ale przynajmniej wszystko będzie z głowy. Pozdrawiam!
ola-ska
Fanka BB :)
Dziewczyny, dziś moja kolej. Kariotyp prawidłowy męski! czyli będzie drugi syn
Rewelacja! Gratulacje
Cieszę się z wami dziewczyny!
@Len84
Tak, u niego. Tylko dziś były wolne terminy inaczej musiałabym długo czekać, wiec pół dnia spędziłam w Trójmieście, ale przynajmniej badanie z głowy i tez wszystko ok
@Avanza
Pani genetyk powiedziała, że tak dla sprawdzenia czy nie ma żadnych nieprawidłowości wystawi skierowanie. Oni chyba tak "rutynowo" po amniopunkcji to zlecają, bo widziałam tu, że więcej dziewczyn robiło echo.
Tak, u niego. Tylko dziś były wolne terminy inaczej musiałabym długo czekać, wiec pół dnia spędziłam w Trójmieście, ale przynajmniej badanie z głowy i tez wszystko ok
@Avanza
Pani genetyk powiedziała, że tak dla sprawdzenia czy nie ma żadnych nieprawidłowości wystawi skierowanie. Oni chyba tak "rutynowo" po amniopunkcji to zlecają, bo widziałam tu, że więcej dziewczyn robiło echo.
reklama