reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Nie umiem jeszcze jakos oceniac wynikow wiec nie wiem co mam napisac co jest ważne;). Trisomia po skorygowaniu 1:553,wolne b-hcg 99,1 odpowiada 3.021MoM. Pappa 1.800 odpowiada 0,969MoM. NT 0.9mm,CRL 60.2mm.,FHR 153ud/min.Badanie robiono w 13 mc.

Zależy jaka trisomia.Czy któreś ryzyko miałaś wyższe lub równe 300?

Na moje oko to super wyniki, w.sumie ja z takimi bym amnio nie robila ;)

reklama
Nie umiem jeszcze jakos oceniac wynikow wiec nie wiem co mam napisac co jest ważne;). Trisomia po skorygowaniu 1:553,wolne b-hcg 99,1 odpowiada 3.021MoM. Pappa 1.800 odpowiada 0,969MoM. NT 0.9mm,CRL 60.2mm.,FHR 153ud/min.Badanie robiono w 13 mc.
Chodziło mi o test papa i ryzyko, które nie jest duże !!!! Czy masz przeziernosc poniżej 5 percentyla? Ja mam i nie spotkałam sie jeszcze z kimś kto tez ma ...

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    984 KB · Wyświetleń: 136
I co ci na ten wynik powiedzieli? bo ja niestety dostałam juz po wizycie i nie miałam okazji zapytać co to oznacza
Naprawdę nie masz sie czym przejmować. Ja mam trisomia 21 1:121 u mnie zaważyła biochemia pappa 0,406 MoM hcg 1,73 MoM i wiek 36l :( i Invitro ( chyba ) badania mama dopiero za tydzień ale pewnie zdecyduje sie na nifty

I co ci na ten wynik powiedzieli? bo ja niestety dostałam juz po wizycie i nie miałam okazji zapytać co to oznacza
Naprawdę nie masz sie czym przejmować. Ja mam trisomia 21 1:121 u mnie zaważyła biochemia pappa 0,406 MoM hcg 1,73 MoM i wiek 36l :( i Invitro ( chyba ) badania mama dopiero za tydzień ale pewnie zdecyduje sie na nifty

Powinno być dobrze, ale tylko amnio niestety daje tak wysoka pewność

@czarnuszka to info ze strony mamaginekolog o NT ponizej 5 percentyla

(Ważna uwaga – niskie NT (poniżej 5 percentyla) nie stanowi żadnego zwiększonego ryzyka. Jest po prostu dość rzadkie, ale nie powinno budzić niepokoju.)

reklama
Do góry