Można w jakikolwiek sposób uzupełnić wody? Czy one po prosto same się tworzą?Przy poprzedniej ciazy co tydzień. Ale to dlatego, że odplynely mi wody plodowe po amnio. Teraz dopiero po 2 tygodniach.
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Same sie tworzą i to bardzo szybko. Pelna wymiana wód na czyste i świeże następuje w ciagu 3 godzin. Ja doświadczylam tego w trakcie próby wywołania porodu. Po przebiciu pęcherza plodowego ciagle sie ze mnie lało...Można w jakikolwiek sposób uzupełnić wody? Czy one po prosto same się tworzą?
Niby mozna je uzupełnić ale ja tego nie doswiadczylam. Kazali lezec i duzo pic. Wiec nie wiem, w jakich sytuacjach uzupełniają tak naprawdę.
W drugiej ciąży wyladowalam w szpitalu z powodu malowodzia (bylo caly czas dobrze a przy kolejnej wizycie ponizej normy nagle), to tez czekali zeby sprawdzic czy się uzupełniają. Tak ze tak...
Kaśka 1983
Fanka BB :)
Ja mam koleżankę, która miała przez 20 tygodni uzupełniane wody bo jej nie przyrastały. Leżała w szpitalu i widocznie się da.Można w jakikolwiek sposób uzupełnić wody? Czy one po prosto same się tworzą?
magda trzymam jutro kciuki
Niestety tylko osobiście....
Powiem szczerze, że okropny stres...
Poprzednio robilam w Gamecie i oni robili tak, ze odbior byl u prof Limona wiec od razu nam powiedzial ze wszystko ok bez niepotrzebnych wstepow. A na klinicznej odbiera się w sekretariacie i przy mnie babka wertowała caly plik. A ja zesrana czekałam... [emoji48]
Aha... To słabo. Sądziłam, że lekarz coś powie. Że będzie jakaś 3-minutowa konsultacja wyniku pozytywnego A te panie w rejestracji takie przemiłe, zwłaszcza jedna...
Kaśka 1983
Dziś moje dziecko zaczęło kopać Już zapomniałam jakie to dziwne uczucie. Za przykładem starszego brata kopie w pęcherz ...
Ja właśnie nie potrafię jeszcze rozpoznać do końca kopniaków. Wg usg mam końcówkę 17 tygodnia. Myślicie, że już mogę/powinnam czuć? Czasami coś mi się przewala w brzuchu i sama nie wiem, czy to kolejne wzdęcie, czy dziecko daje o sobie znać Przydałby się jakiś detektor. Natomiast dzisiaj jakoś mi ciężko w dole brzucha. Nie wiem, czy to spodnie zaczynają mnie uwierać, czy dzidziul naciska jakoś na pęcherz.
Kaśka 1983
Ja jestem w 18 tc i dotąd czułam jakby rybę w brzuchu ale jak pojawiają się kopniaki to już wiadomo Co do samej ciąży w pierwszej macica była wyżej teraz jest nisko i naciska mi na pęcherz od samego początku. Ja liczę od ostatniej miesiączki jakoś nie jestem przekonana do tych wyliczeń z usg.Ja właśnie nie potrafię jeszcze rozpoznać do końca kopniaków. Wg usg mam końcówkę 17 tygodnia. Myślicie, że już mogę/powinnam czuć? Czasami coś mi się przewala w brzuchu i sama nie wiem, czy to kolejne wzdęcie, czy dziecko daje o sobie znać Przydałby się jakiś detektor. Natomiast dzisiaj jakoś mi ciężko w dole brzucha. Nie wiem, czy to spodnie zaczynają mnie uwierać, czy dzidziul naciska jakoś na pęcherz.
Masz racje, ta blond baba jest okropna [emoji16] ale na szczęście to w sekretariacie jest do odbioru- na 1 piętrze a nie w rejestracji.Aha... To słabo. Sądziłam, że lekarz coś powie. Że będzie jakaś 3-minutowa konsultacja wyniku pozytywnego A te panie w rejestracji takie przemiłe, zwłaszcza jedna...
A do Limona mozna sie umowic i tak na obgadanie wyniku.
1 pietro ale budynku głównego a nie tej przychodni - zapomniałam dodac.Masz racje, ta blond baba jest okropna [emoji16] ale na szczęście to w sekretariacie jest do odbioru- na 1 piętrze a nie w rejestracji.
A do Limona mozna sie umowic i tak na obgadanie wyniku.
Ja jestem w 18 tc i dotąd czułam jakby rybę w brzuchu ale jak pojawiają się kopniaki to już wiadomo Co do samej ciąży w pierwszej macica była wyżej teraz jest nisko i naciska mi na pęcherz od samego początku. Ja liczę od ostatniej miesiączki jakoś nie jestem przekonana do tych wyliczeń z usg.
reklama
Ja w pierwszej ciazy w 18tc poczulam delikatne ruchy.
A w tej - dopiero ok 22 tc bo mialam lozysko z przodu. Dlugo nie bylo żadnych kopniakow tylko ruchy a dopiero w 7 mcu zaczal mnie kopac w bok brzucha bo tak byl ułożony. Tak ze tych slynnych uderzen w zoladek czy pecherz w ogole nie poznalam.
A w tej - dopiero ok 22 tc bo mialam lozysko z przodu. Dlugo nie bylo żadnych kopniakow tylko ruchy a dopiero w 7 mcu zaczal mnie kopac w bok brzucha bo tak byl ułożony. Tak ze tych slynnych uderzen w zoladek czy pecherz w ogole nie poznalam.