reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Można w jakikolwiek sposób uzupełnić wody? Czy one po prosto same się tworzą?
Same sie tworzą i to bardzo szybko. Pelna wymiana wód na czyste i świeże następuje w ciagu 3 godzin. Ja doświadczylam tego w trakcie próby wywołania porodu. Po przebiciu pęcherza plodowego ciagle sie ze mnie lało...
Niby mozna je uzupełnić ale ja tego nie doswiadczylam. Kazali lezec i duzo pic. Wiec nie wiem, w jakich sytuacjach uzupełniają tak naprawdę.
W drugiej ciąży wyladowalam w szpitalu z powodu malowodzia (bylo caly czas dobrze a przy kolejnej wizycie ponizej normy nagle), to tez czekali zeby sprawdzic czy się uzupełniają. Tak ze tak...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety tylko osobiście....
Powiem szczerze, że okropny stres...
Poprzednio robilam w Gamecie i oni robili tak, ze odbior byl u prof Limona wiec od razu nam powiedzial ze wszystko ok bez niepotrzebnych wstepow. A na klinicznej odbiera się w sekretariacie i przy mnie babka wertowała caly plik. A ja zesrana czekałam... [emoji48]

Aha... To słabo. Sądziłam, że lekarz coś powie. Że będzie jakaś 3-minutowa konsultacja wyniku pozytywnego :) A te panie w rejestracji takie przemiłe, zwłaszcza jedna...

Ja właśnie nie potrafię jeszcze rozpoznać do końca kopniaków. Wg usg mam końcówkę 17 tygodnia. Myślicie, że już mogę/powinnam czuć? Czasami coś mi się przewala w brzuchu i sama nie wiem, czy to kolejne wzdęcie, czy dziecko daje o sobie znać ;) Przydałby się jakiś detektor. Natomiast dzisiaj jakoś mi ciężko w dole brzucha. Nie wiem, czy to spodnie zaczynają mnie uwierać, czy dzidziul naciska jakoś na pęcherz.

Ja właśnie nie potrafię jeszcze rozpoznać do końca kopniaków. Wg usg mam końcówkę 17 tygodnia. Myślicie, że już mogę/powinnam czuć? Czasami coś mi się przewala w brzuchu i sama nie wiem, czy to kolejne wzdęcie, czy dziecko daje o sobie znać ;) Przydałby się jakiś detektor. Natomiast dzisiaj jakoś mi ciężko w dole brzucha. Nie wiem, czy to spodnie zaczynają mnie uwierać, czy dzidziul naciska jakoś na pęcherz.
Ja jestem w 18 tc i dotąd czułam jakby rybę w brzuchu ale jak pojawiają się kopniaki to już wiadomo Co do samej ciąży w pierwszej macica była wyżej teraz jest nisko i naciska mi na pęcherz od samego początku. Ja liczę od ostatniej miesiączki jakoś nie jestem przekonana do tych wyliczeń z usg.

Aha... To słabo. Sądziłam, że lekarz coś powie. Że będzie jakaś 3-minutowa konsultacja wyniku pozytywnego :) A te panie w rejestracji takie przemiłe, zwłaszcza jedna...
Masz racje, ta blond baba jest okropna [emoji16] ale na szczęście to w sekretariacie jest do odbioru- na 1 piętrze a nie w rejestracji.
A do Limona mozna sie umowic i tak na obgadanie wyniku.

Masz racje, ta blond baba jest okropna [emoji16] ale na szczęście to w sekretariacie jest do odbioru- na 1 piętrze a nie w rejestracji.
A do Limona mozna sie umowic i tak na obgadanie wyniku.

1 pietro ale budynku głównego a nie tej przychodni - zapomniałam dodac.
Ja jestem w 18 tc i dotąd czułam jakby rybę w brzuchu ale jak pojawiają się kopniaki to już wiadomo Co do samej ciąży w pierwszej macica była wyżej teraz jest nisko i naciska mi na pęcherz od samego początku. Ja liczę od ostatniej miesiączki jakoś nie jestem przekonana do tych wyliczeń z usg.

reklama
Ja w pierwszej ciazy w 18tc poczulam delikatne ruchy.
A w tej - dopiero ok 22 tc bo mialam lozysko z przodu. Dlugo nie bylo żadnych kopniakow tylko ruchy a dopiero w 7 mcu zaczal mnie kopac w bok brzucha bo tak byl ułożony. Tak ze tych slynnych uderzen w zoladek czy pecherz w ogole nie poznalam.

Do góry