reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Bubus gratuluje, fajnie ze już wiesz.

Mozaika do mnie zadzwonią ale muszę jechać odebrać osobiście ... jak wyniki są złe to chyba od lekarza się odbiera. Jak miałam amniopunkcję była w centrum dziewczyna po wyniki i chyba nie były dobre, bo wyszła z gabinetu zapłakana i wybiegła z ośrodka ...

reklama
Bubus gratuluje, fajnie ze już wiesz.

Mozaika do mnie zadzwonią ale muszę jechać odebrać osobiście ... jak wyniki są złe to chyba od lekarza się odbiera. Jak miałam amniopunkcję była w centrum dziewczyna po wyniki i chyba nie były dobre, bo wyszła z gabinetu zapłakana i wybiegła z ośrodka ...

Boże, straszne... Też chciałabym, by zadzwonili, ale cholerka wie, czemu nie mogą.
Kylesa, Ty też robiłaś na Klinicznej amnio. Czy musiałaś osobiście odebrać wyniki, czy można było dowiedzieć się telefonicznie?

Dzięki dziewczyny :) ja za trzymam kciuki za wasze wyniki. Wiadomo zawsze coś może się okazać jeszcze ale tak naprawdę dopiero po porodzie odetchniemy z ulga . Musi być ok z takim wsparciem ;)

Dzięki dziewczyny :) ja za trzymam kciuki za wasze wyniki. Wiadomo zawsze coś może się okazać jeszcze ale tak naprawdę dopiero po porodzie odetchniemy z ulga . Musi być ok z takim wsparciem ;)

Dzięki. Ja staram się podchodzić do tego realnie :) ktoś te negatywne wyniki dostaje ... mnie bardziej uspokoi 2 usg prenatalne gdy już większość narządów się wykształci w pełni i będą większe.

Raczej zrobię amnio, ale przebrnęłam w ostatich dniach prawie przez całe forum, szukam w internecie i nigdzie nie spotykam się z przypadkiem dziecka za małego o 3 tygodnie już w tak wczesnym okresie ciąży, myślałam, że może ktoś się z tym spotkał.
Hej! moja córeczka okazala sie o 3 tygodnie za mala ale to w 26 tc. A przy okazji Pappa usg wykazalo tydzień roznicy. Ostatecznie urodzila sie z hipotrofią w 31 tc z wagą 1060 g. Przy drugiej ciazy okazało się, że mam zespół antyfosfolipidowy i prawdopodobnie dlatego plod nie rósł.
Tak pokrótce bylo u mnie. Niestety nie znan innych przypadkow (poza moja kumpelą u ktorej dysproporcja wyszla w 23 tc i tez ma to schorzenie).W kazdym razie nie bylo to związane z wadą genetyczną.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Pozostaje mi czekać na amnio i na wynik i czy będą jakies powikłania. Jak często po amnipunkcji miałyście USG, bo lekarz powiedział mi, że będę musiała bardzo często monitorować pracę serca dziecka
Przy poprzedniej ciazy co tydzień. Ale to dlatego, że odplynely mi wody plodowe po amnio. Teraz dopiero po 2 tygodniach.

Boże, straszne... Też chciałabym, by zadzwonili, ale cholerka wie, czemu nie mogą.
Kylesa, Ty też robiłaś na Klinicznej amnio. Czy musiałaś osobiście odebrać wyniki, czy można było dowiedzieć się telefonicznie?
Niestety tylko osobiście....
Powiem szczerze, że okropny stres...
Poprzednio robilam w Gamecie i oni robili tak, ze odbior byl u prof Limona wiec od razu nam powiedzial ze wszystko ok bez niepotrzebnych wstepow. A na klinicznej odbiera się w sekretariacie i przy mnie babka wertowała caly plik. A ja zesrana czekałam... [emoji48]

reklama
Do góry