reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Dziewczyny niesamowite szczęście, że mogę latać :-) Mimo fatalnych testów pappa (zE1:16) zdrowy syn. Chciałbym powiedzieć wszystkim dziewczyną ze złymi wynikami, by traktowały je z przymrużeniem oka.

Cudownie !! Gratuluje :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

U mnie bet 0,244 mom, a pappa 0,157 mom. Dużo poniżej normy :-( Słabiutkie wyniki :-( Oby wszystko poszło dobrze a wynik amnio może przynieść ogromną ulgę. Niecierpliwie na niego czekam...

Zu, a co lekarz powiedział na obniżone wartości bety i białka pappa?
Czy ktoś wie moze co oznacza obniżona beta?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Najczęściej nic nie oznacza, ale niskie wartości białek mogą wskazywać na późniejsze problemy z łożyskiem, przepływami...
U mnie od 34 tygodnia córka prawie nie urosła choć niby i łożysko i przepływy było ok. No na pewno warto to monitorować

reklama
Malaja dziękuje za odpowiedz, bardzo mnie pocieszyłaś [emoji4] moja beta wynosi 0,28 MoM, a pappa 0,712 MoM. Czyli pappa jest w miarę ok tylko beta niska. Myślisz, ze nie muszę sie przejmować ta beta? Ryzyko porodu przed 34 tygodniem wyliczyli mi na 1:66

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry