Bèdzie wyglàdało jak każde zdrowe dziecko spokojnie.ciekawi mnie jedynie czy jak amnipunkcja wyjdzie ok czyli ze dzidzia zdrowa to czy ta kość jak sie potem wyksztalci to jak dziecko bedzie wygladało po urodzeniu...
reklama
EM Ka
Fanka BB :)
Sss16, dziewczyny jak nie macie pewnych wskaźników to czemu robicie amnio - lekarze Was informują ze to zabieg obciążony ryzykiem i bez faktycznych wskazań lepiej go nie wykonywać , brak kości nosowej to słaby marker , w przypadku pierwszej ciazy miałam mała kość nosowa i lekarz uznał ze to marker i mam robic amnio... A i zaciśnięte piąstki ktore nu wskazywały na zespół edwardsa czyli 2 rożne choroby i wiecie pierwsza ciaza panika , ale ja osobiście boje sie ryzyka związanego z amnio , wiec zrobiłam nifty, niepotrzebnie bo syn oczywiście zdrowy był i ma śliczny nosek. A teraz mam wskanazania z pappy poniżej 300 , ale jesli jedno dziecko na 300 ma sie urodzić chore a ryzyko poronienia jest 1:100 to sorry sle jak
Dla mnie jest większe ryzyko.
Pamiętajcie tez ze skoro my nie płacimy za amnio nie znaczy ze lekarze nie dostają za to kasy z NFZ dlatego myślmy racjonalnie - sorry ale to tylko ludzie a praca dla
Nich to biznes ...
Dziewczyny a Wy kiedy macie mieć wyniki ?
Dla mnie jest większe ryzyko.
Pamiętajcie tez ze skoro my nie płacimy za amnio nie znaczy ze lekarze nie dostają za to kasy z NFZ dlatego myślmy racjonalnie - sorry ale to tylko ludzie a praca dla
Nich to biznes ...
Dziewczyny a Wy kiedy macie mieć wyniki ?
ja mam mieć drugie wyniki dziś popołudniu, ale jakie by nie wyszły i tak zrobię amnio na swój koszt gdyż teraz już nie uwierzę, ze wszsytko jest ok i do konca ciazy nie bede w stanie funkconowac a ryzyko po amnio jest tak malutkie, ze wole te ryzyko niz niepewnosc choroby genetycznej chodzę do bardzo dobrego lekarza diagnoze stawiało dwóch i ten jeden mówił, ze przy amnio naprawde ryzyko poronienia jest malutkie. Do poniedziałku nie myslalam ze bede miala taki probelm takie mysli i ze jedne slowa moga tyle zmienic w moim zyciu... ale one padły i teraz musze się upewnić na 1000% a amniopunkcja da mi tą pewność....
EM ka a twój synek potem miał juz widoczna tą kość normalnie? ma normalny nosek teraz?
EM ka a twój synek potem miał juz widoczna tą kość normalnie? ma normalny nosek teraz?
koralinakato
ja mam mieć drugie wyniki dziś popołudniu, ale jakie by nie wyszły i tak zrobię amnio na swój koszt gdyż teraz już nie uwierzę, ze wszsytko jest ok i do konca ciazy nie bede w stanie funkconowac a ryzyko po amnio jest tak malutkie, ze wole te ryzyko niz niepewnosc choroby genetycznej chodzę do bardzo dobrego lekarza diagnoze stawiało dwóch i ten jeden mówił, ze przy amnio naprawde ryzyko poronienia jest malutkie. Do poniedziałku nie myslalam ze bede miala taki probelm takie mysli i ze jedne slowa moga tyle zmienic w moim zyciu... ale one padły i teraz musze się upewnić na 1000% a amniopunkcja da mi tą pewność....
A rozważałaś nieinwazyjną metodę? Oczywiście ja Cię do niczego nie namawiam..ale jednak amniopunkcja jest wskazana tylko w wyjątkowych sytuacjach...ja miałam z usg wszystko ok poza kością udową a z krwi tragiczne wyniki..nie zrobiłam amnio bo bałam się,że jeśli małe jest zdrowe to je narażę na powikłania-małe bo małe...ale jednak... Zrobiłam test nifty i po tygodniu wiedziałam,że będzie zdrowy chłopiec Skoro chcesz płacić za amnio to może rozważysz też inne sposoby?
EM Ka
Sss16 z tego co pamietam od początku była widoczna sle krótka a nosek ma śliczny normalny to zdj co mam w awatarze to on kilka dni po porodzie .
Uwielbiam lekarzy którzy mowia bardzo malutkie ... Ryzyko statystycznie 1:100 wiec skoro ryzyko urodzenia chorego dziecka jest mniejsze bo 1:150 np yo po co narażają je skoro duża szansa ze dziecko bedzie zdrowe ? Faktycznej testy nifty śluza po to ny sie upewnić ze jest ok jesli jest ok sss a jak Twoje druhie wyniki?
Uwielbiam lekarzy którzy mowia bardzo malutkie ... Ryzyko statystycznie 1:100 wiec skoro ryzyko urodzenia chorego dziecka jest mniejsze bo 1:150 np yo po co narażają je skoro duża szansa ze dziecko bedzie zdrowe ? Faktycznej testy nifty śluza po to ny sie upewnić ze jest ok jesli jest ok sss a jak Twoje druhie wyniki?
30 czerwcaWlasnie dlatego nie robiłam teraz nifty bo bałam sie takiej sytuacji ze wtedy wyrzucone pieniądze w błoto ... Co innego jesli ktos rozważa usunięcie to mozna sobie ryzykowac ale jesli tak czy siak chce urodzić to biorę co bóg da a wierze ze da zdrowe
Czego życze i Wam.
Ala kiedy planowo masz mieć wynik ?
dzisiaj byłąm u lakarza podjać decyzję i namówił mnie na test NIFTY w środę idę na pobranie krwi a jeśli nie daj boże wyszłoby coś źle to wtedy zostanie amioponkcja.. kości nadal brak
EM ka- a synek do końca ciąży miał tą kość krótką? ale miał a u mnie póki co nie ma wcale
EM ka- a synek do końca ciąży miał tą kość krótką? ale miał a u mnie póki co nie ma wcale
EM Ka
Sss ktory masz tc ? Jesli to marker wskazujący i tak masz zamiar robic amnio i konsultowałas to z kilkoma lekarzami to zrobiłabym od razu pewnie.. A co do kości mojego syna to była problemem tylko dla lekarza ktory
Namówił mnie wtedy na nifty a teraz tez próbuje - dla innych kość była ok.
Namówił mnie wtedy na nifty a teraz tez próbuje - dla innych kość była ok.
reklama
EM Ka
Ala pamietam ale nje pisałas wlasnie ze jakbyś wiedziała to od razu byś zrobiła amnio ? Swoją droga do 30 juz szynko zleci :* bedzie dobrze