reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Pappa tris. 21 1:325 usg wszystko w normie. A nifty1:20 . Więc musiałam zrobić amino teraz żałuję że od razu nie robiłam tylko skusiłam się na nifty.

Matko boska... 1:325 i dobre usg? to teoretycznie super wynik..powyzej 300 nawet t wskazan nie ma na amnio.. mnie wyszlo ryzyko 1:118 w przypadku ZD.... i wlasnie czekam na wyniki :( nie wiem czemu to nifty ci tak wyszlo... a masz w rodzinie jakies przypadki chorob genetycznych? czy ze wzgledu na wiek?

reklama
Karolinakato do badania NIFTY nie bierze się pod uwagę ani wieku ani sytuacji rodzinnej bo to wynik z surowicy krwi. Czyli badane jest bezpośrednio dna.
Stąd jego bardzo wysoka skuteczność...
A Ty zdaje się niedługo będziesz mieć wynik nie? Piątek?? To będzie dla Ciebie szczęśliwy dzień...zobaczysz...

Ala rzeczywiście ryzyko z pappa niewielkie...bardzo mi przykro, że NIFTY wyszło źle...

Ktoś wcześniej pytał jak u mnie...U mnie już dawno po wszystkim bo mam zdrowiutką raczkująca córę, ale jakoś po swoich przejściach często tu powracam.
Po części wiem co przezywanie i czujecie i trzymam kciuki za te mamy co czekają na wyniki

Karolinakato do badania NIFTY nie bierze się pod uwagę ani wieku ani sytuacji rodzinnej bo to wynik z surowicy krwi. Czyli badane jest bezpośrednio dna.
Stąd jego bardzo wysoka skuteczność...
A Ty zdaje się niedługo będziesz mieć wynik nie? Piątek?? To będzie dla Ciebie szczęśliwy dzień...zobaczysz...

Ala rzeczywiście ryzyko z pappa niewielkie...bardzo mi przykro, że NIFTY wyszło źle...

Ktoś wcześniej pytał jak u mnie...U mnie już dawno po wszystkim bo mam zdrowiutką raczkująca córę, ale jakoś po swoich przejściach często tu powracam.
Po części wiem co przezywanie i czujecie i trzymam kciuki za te mamy co czekają na wyniki

No ale koleżanka miala dobrą pappe i usg,ja bym pewnie nie robila wtedy nawet nifty ani amnio myslac ze bedzie ok a tu takie cos..jestem przerazona bo jak wiesz moj wynik jest jeszcze gorszy :( boze zwariuje przez te 4 dni :( juz od tygodnia chodze jak cień po domu i tylko myśle o tym :(

Karolinakato nie ma co patrzeć na te cyferki bo kobieta z ryzykiem 1:4 może mieć zdrowe dziecko, a kobieta z wynikiem 1:300 może mieć chore...To tylko prawdopodobieństwo...Test pappa bierze pod uwagę wiele czynników i każdy może zadziałać na korzyść lub niekorzyść ostatecznego wyniku więc to trochę wróżenie z fusów.

Obiektywnie szanse na zdrowe dziecko masz OGROMNE więc tak pewnie będzie :)
Wiem, że nic Cię nie uspokoi ale zostało tylko kilka dni nerwów a potem radość!

Sytuacje gdzie USG dobre, ryzyko małe a dziecko chore są naprawdę bardzo rzadkie i na pewno sama dobrze o tym wiesz bo jak znam życie to przeczesałaś już cały internet :)
Będę trzymać kciuki i czekać na wieści...

Karolinakato nie ma co patrzeć na te cyferki bo kobieta z ryzykiem 1:4 może mieć zdrowe dziecko, a kobieta z wynikiem 1:300 może mieć chore...To tylko prawdopodobieństwo...Test pappa bierze pod uwagę wiele czynników i każdy może zadziałać na korzyść lub niekorzyść ostatecznego wyniku więc to trochę wróżenie z fusów.

Obiektywnie szanse na zdrowe dziecko masz OGROMNE więc tak pewnie będzie :)
Wiem, że nic Cię nie uspokoi ale zostało tylko kilka dni nerwów a potem radość!

Sytuacje gdzie USG dobre, ryzyko małe a dziecko chore są naprawdę bardzo rzadkie i na pewno sama dobrze o tym wiesz bo jak znam życie to przeczesałaś już cały internet :)
Będę trzymać kciuki i czekać na wieści...

No u mnie jedynie pappa zła a usg super..
Trzymaj! dziekuje :*
Mam nadzieje,że bedzie dobrze bo osiwiałam przez ten tydzien juz :(

Wlasnie dlatego nie robiłam teraz nifty bo bałam sie takiej sytuacji ze wtedy wyrzucone pieniądze w błoto ... Co innego jesli ktos rozważa usunięcie to mozna sobie ryzykowac ale jesli tak czy siak chce urodzić to biorę co bóg da :) a wierze ze da zdrowe :)
Czego życze i Wam.

Ala kiedy planowo masz mieć wynik ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Wlasnie dlatego nie robiłam teraz nifty bo bałam sie takiej sytuacji ze wtedy wyrzucone pieniądze w błoto ... Co innego jesli ktos rozważa usunięcie to mozna sobie ryzykowac ale jesli tak czy siak chce urodzić to biorę co bóg da :) a wierze ze da zdrowe :)
Czego życze i Wam.

Ala kiedy planowo masz mieć wynik ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Wiadomo, jesli ktoś podchodzi do tego w ten sposób, że wychowa niezależnie od tego czy chore czy zdrowe to kasa w błoto... Ja mam inne podejście i chce wiedzieć mimo wszystko...
Ale oby było tak jak mówisz, oby były zdrowe dzieciaki ♥

Karolina wiesz przy pierwszej ciazy robiłam nifty jakoś nie zdawałam sobie sprawy ze moze wyjsć prawdopodobieństwo 1/10 czy inne wiec zrobiliśmy od razu a teraz ... A jak masz inne zdanie i wyjdzie Ci 1:4 to co zrobisz ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Karolina wiesz przy pierwszej ciazy robiłam nifty jakoś nie zdawałam sobie sprawy ze moze wyjsć prawdopodobieństwo 1/10 czy inne wiec zrobiliśmy od razu a teraz ... A jak masz inne zdanie i wyjdzie Ci 1:4 to co zrobisz ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Nie wiem.. Wiem tylko, że wtedy zostane sama bo mój facet bezwzględnie mówi o usunięciu w tym przypadku.. Nie mam pracy ani warunków do wychowywania chorego dziecka... A oddać dziecko do adopcji i skazywać je na piekło nie chce...
Na razie nie dopuszczam do siebie tej myśli, że to się może potwierdzić..

reklama
No wlasnie zmierzam do tego czy dla
Ciebie wynik 1:4 np jest decydujący czy wtedy jak koleżanka decydujesz sie na amnio - oczywiście nie życze tego , ale czy myślałaś o tum co wtedy. Nie mam zamiaru nikogo oceniać w momencie gdy zdecyduje sie na usunięcie chorego dziecka to każdego decyzja . Ale pytam co jesli nifty nie da 100 % decyzji ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry