Nie denerwuj się rodziną. Rób to co ci dyktuje głowa i serce. Trzymam kciuki. Będzie dobrze.hej, ja sie dzisiaj troche wkurzylam bo mi rodzina probuje wmowic ze gdzies w jakies placowce jakas 'super' lekarka robi badania na ZD za 200zł.. no kur.... beda mi mieszac i każą odkladac wizyte nifty..a ja nie mam zamiaru czekac w niepewnosci choby w bloto mialy isc te pieniadze.. (wg nich pojda a wg mnie zapewnia mi spokoj albo dadza potwierdzone informacje)... Takze jutro na 15:30 ide na pobranie,za ponad tydzien bede miala wyniki..chyba zwariuje :/![]()
reklama
koralinakato
Fanka BB :)
Nie denerwuj się rodziną. Rób to co ci dyktuje głowa i serce. Trzymam kciuki. Będzie dobrze.!To nie wyrzucone pieniądze, a ulga. Spokój nie jest przeliczalny na złotówki. Ja jutro 17.40 usg.
Dokładnie! Oby tylko te pieniądze przyniosły spokój a nie kolejne zmartwienia...
Powodzenia na usg! I czy II?
Karolina, II, 14+4!Dokładnie! Oby tylko te pieniądze przyniosły spokój a nie kolejne zmartwienia...
Powodzenia na usg! I czy II?![]()
koralinakato
Karolina, II, 14+4!dam znać jutro wieczorem
![]()
Oki! Powodzenia raz jeszcze! Ja dam znać co u lekarza i jak po NIFTY
Trzymamy, trzymamy. Wszystko będzie dobrze.Oki! Powodzenia raz jeszcze! Ja dam znać co u lekarza i jak po NIFTYtrzymajcie kciuki!!! :*
koralinakato
Ja już po pobraniu,po wizycie. Lekarz mnie uspokoił powiedział,że z takimi pomiarami/wynikami na 99% powinno być dobrze... Na pobraniu nifty tez Pani super miła,pomocna,wyjaśniła mi wszystko... Teraz tylko pozostaje czekać na wyniki 9dni roboczych.
Karolina, będziesz spokojniejszaJa już po pobraniu,po wizycie. Lekarz mnie uspokoił powiedział,że z takimi pomiarami/wynikami na 99% powinno być dobrze... Na pobraniu nifty tez Pani super miła,pomocna,wyjaśniła mi wszystko... Teraz tylko pozostaje czekać na wyniki 9dni roboczych.
koralinakato
Karolina, będziesz spokojniejsza) dobrze będzie. Masz b. dobre prognozy przecież
ja dziś byłam na usg, lekarz wszystko posprawdzał i nie miał zastrzeżeń. Przy moich wynikach nie zasugerował nifty.
A przypomnij mi, jakie masz wyniki?
I dzięki...mam nadzieję, że będzie okej
Karolina, wyniki były ok, ale wkradła się wątpliwość, bo lekarz nie mógł zbadać kości nosowej- dziecko się ukryło. W kolejnym usg, 4 dni później, u innego lekarza kości znalezionoA przypomnij mi, jakie masz wyniki?
I dzięki...mam nadzieję, że będzie okej![]()
Wyniki:
12, 5 t.c
Papa 2.390
Wolne beta 33,85
Trisomia 21. Ryzyko podstawowe 1:122, skorygowane 1:1232,
Trisomia 18, 1:298, skorygowane: 5962
Trisomia 13, 1: 935, skorygowane: 16852
Crl 63,4, NT 1,3
reklama
koralinakato
Karolina, wyniki były ok, ale wkradła się wątpliwość, bo lekarz nie mógł zbadać kości nosowej- dziecko się ukryło. W kolejnym usg, 4 dni później, u innego lekarza kości znaleziono
Wyniki:
12, 5 t.c
Papa 2.390
Wolne beta 33,85
Trisomia 21. Ryzyko podstawowe 1:122, skorygowane 1:1232,
Trisomia 18, 1:298, skorygowane: 5962
Trisomia 13, 1: 935, skorygowane: 16852
Crl 63,4, NT 1,3
AA... no to u Ciebie wszystko super! Zazdroszczę <3 Ciesz się ciążą. Mam nadzieję, że i ja zacznę w pełni