reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

hej, ja sie dzisiaj troche wkurzylam bo mi rodzina probuje wmowic ze gdzies w jakies placowce jakas 'super' lekarka robi badania na ZD za 200zł.. no kur.... beda mi mieszac i każą odkladac wizyte nifty..a ja nie mam zamiaru czekac w niepewnosci choby w bloto mialy isc te pieniadze.. (wg nich pojda a wg mnie zapewnia mi spokoj albo dadza potwierdzone informacje)... Takze jutro na 15:30 ide na pobranie,za ponad tydzien bede miala wyniki..chyba zwariuje :/ :(
Nie denerwuj się rodziną. Rób to co ci dyktuje głowa i serce. Trzymam kciuki. Będzie dobrze. :)!To nie wyrzucone pieniądze, a ulga. Spokój nie jest przeliczalny na złotówki. Ja jutro 17.40 usg.

reklama
Ja już po pobraniu,po wizycie. Lekarz mnie uspokoił powiedział,że z takimi pomiarami/wynikami na 99% powinno być dobrze... Na pobraniu nifty tez Pani super miła,pomocna,wyjaśniła mi wszystko... Teraz tylko pozostaje czekać na wyniki 9dni roboczych.

Ja już po pobraniu,po wizycie. Lekarz mnie uspokoił powiedział,że z takimi pomiarami/wynikami na 99% powinno być dobrze... Na pobraniu nifty tez Pani super miła,pomocna,wyjaśniła mi wszystko... Teraz tylko pozostaje czekać na wyniki 9dni roboczych.
Karolina, będziesz spokojniejsza:)) dobrze będzie. Masz b. dobre prognozy przecież:) ja dziś byłam na usg, lekarz wszystko posprawdzał i nie miał zastrzeżeń. Przy moich wynikach nie zasugerował nifty.

A przypomnij mi, jakie masz wyniki? :)
I dzięki...mam nadzieję, że będzie okej :)
Karolina, wyniki były ok, ale wkradła się wątpliwość, bo lekarz nie mógł zbadać kości nosowej- dziecko się ukryło. W kolejnym usg, 4 dni później, u innego lekarza kości znaleziono :)
Wyniki:

12, 5 t.c
Papa 2.390
Wolne beta 33,85
Trisomia 21. Ryzyko podstawowe 1:122, skorygowane 1:1232,
Trisomia 18, 1:298, skorygowane: 5962
Trisomia 13, 1: 935, skorygowane: 16852
Crl 63,4, NT 1,3

reklama
Karolina, wyniki były ok, ale wkradła się wątpliwość, bo lekarz nie mógł zbadać kości nosowej- dziecko się ukryło. W kolejnym usg, 4 dni później, u innego lekarza kości znaleziono :)
Wyniki:

12, 5 t.c
Papa 2.390
Wolne beta 33,85
Trisomia 21. Ryzyko podstawowe 1:122, skorygowane 1:1232,
Trisomia 18, 1:298, skorygowane: 5962
Trisomia 13, 1: 935, skorygowane: 16852
Crl 63,4, NT 1,3

AA... no to u Ciebie wszystko super! Zazdroszczę <3 Ciesz się ciążą. Mam nadzieję, że i ja zacznę w pełni :)

Do góry