reklama
-caroline-
Fanka BB :)
Strasznie Wam dziękuję :-)
Julitte
Fanka BB :)
Caroline świetne wieści!!! ach... pamiętam te emocje, tą nieprawdopodobną radość po odbiorze wyników amnio...
Witam.
Poczytalam pare stronek wstecz, ale sporo ich tutaj. W srode umowilam sie na amniopunkcje... Usg bylo w porzadku, NT 1.78 , przegroda nosowa widoczna, ale testy krwi nieciekawe Trisomia 18 1:279, wiec lekarz stwierdzil ze lepiej to sprawdzic. Mysle ze sa tu osoby, ktore przez to przeszly. Czy mozecie powiedziec czy jest to bardzo bolesne i nieprzyjemne? Bo stresuje sie niesamowicie. Slabo mi sie robi przy pobieraniu krwi, a jak pomysleo tym...
Poczytalam pare stronek wstecz, ale sporo ich tutaj. W srode umowilam sie na amniopunkcje... Usg bylo w porzadku, NT 1.78 , przegroda nosowa widoczna, ale testy krwi nieciekawe Trisomia 18 1:279, wiec lekarz stwierdzil ze lepiej to sprawdzic. Mysle ze sa tu osoby, ktore przez to przeszly. Czy mozecie powiedziec czy jest to bardzo bolesne i nieprzyjemne? Bo stresuje sie niesamowicie. Slabo mi sie robi przy pobieraniu krwi, a jak pomysleo tym...
Paulina ja miałam amnio i to nie jest bolesne :-) Czujesz lekkie ukłucie i to tyle jeśli chodzi o ból... Później jest taki lekki dyskomfort jak pobierają płyn, ale nie jest to bolesne, także nic się nie bój :-) Będzie dobrze :-) I oczywiście trzymam kciuki za wyniki ;-)
To nie boli - w moim odczuciu było mniej nieprzyjemne niż zwykły pobór krwi o badaniu ginekologicznym nie wspominając...Trzeba spróbować rozluznić brzuch to prawie nie czuć i patrz się na USG a nie na to jak Ci grzeba przy brzuszku. Ściągnij też swojego mężczyznę by trzymał Cię za rękę w trakcie to psychicznie będzie lepiej.Po całej akcji pobolewał mnie brzuch ale bez jakiś dramatów- obijaj się przez tydzień i będzie OK. To co wykańcza to oczekiwanie i niepewność na czym się stoi,
reklama