reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
dzwoniłam, wyników dalej nie ma.. jak tylko będą wyniki to w ciągu 3 dni będzie umówiona konsultacja z lekarzem w sprawie omówienia wyników. Tak wiec robiłam na miejscu, a muszę dłużej czekać 😔
łooooo dziadostwo, dobrze ze nam mówią przez telefon, fajne babki xD no nic ja teraz czekam na zwykla amnio, mowili ze do 4 tygodni czyli do 10.05, ale licze ze przyjda wczesniej :D

łooooo dziadostwo, dobrze ze nam mówią przez telefon, fajne babki xD no nic ja teraz czekam na zwykla amnio, mowili ze do 4 tygodni czyli do 10.05, ale licze ze przyjda wczesniej :D
ja tez będę miała konsultacje telefoniczna, ale maja 3 dni od otrzymania wyników, a na wyniki jest 7 dni roboczych

Hej dziewczyny, piszę żeby pocieszyć przy masakrycznym wyniku Pappa ( ja miałam 0,15 MoM), ryzyko trisomii 21-
1/22
Patau 1/6
Edwardsowi 1/79
Usg było dobre, beta dobra, jedyne to podwyższone HR 178
W czasie gdy robiłam krew to byłam jeszcze w czasie infekcji bądź COvida, brałam duphaston i nadal karmiłam piersią…myśle, ze to wszystko mogło mieć wpływ na wynik.
Amnio wyszła prawidłowo, zdrowa dziewczynka ❤️ robiłam amnio z mikromacierza bo przy takim ryzyku wolałam mieć szerszy obraz.
Niestety 5 dni po amnio odeszły mi prawie wszystkie wody ( a naprawdę się oszczędzałam), byłam dwa tygodnie w szpitalu i wczoraj wyszłam. Wody póki co ok i chyba już nie ciekną. Oby tak dalej bo to dopiero 18 tydzień( No 18+6). Każdy dzień to sukces a przy przyjęciu do szpitala nie dawali mi nadzieji na pomyślne zakończenie. Trzymam kciuki za wszystkie mamy 🥰

reklama
Hej dziewczyny, piszę żeby pocieszyć przy masakrycznym wyniku Pappa ( ja miałam 0,15 MoM), ryzyko trisomii 21-
1/22
Patau 1/6
Edwardsowi 1/79
Usg było dobre, beta dobra, jedyne to podwyższone HR 178
W czasie gdy robiłam krew to byłam jeszcze w czasie infekcji bądź COvida, brałam duphaston i nadal karmiłam piersią…myśle, ze to wszystko mogło mieć wpływ na wynik.
Amnio wyszła prawidłowo, zdrowa dziewczynka ❤️ robiłam amnio z mikromacierza bo przy takim ryzyku wolałam mieć szerszy obraz.
Niestety 5 dni po amnio odeszły mi prawie wszystkie wody ( a naprawdę się oszczędzałam), byłam dwa tygodnie w szpitalu i wczoraj wyszłam. Wody póki co ok i chyba już nie ciekną. Oby tak dalej bo to dopiero 18 tydzień( No 18+6). Każdy dzień to sukces a przy przyjęciu do szpitala nie dawali mi nadzieji na pomyślne zakończenie. Trzymam kciuki za wszystkie mamy 🥰
Jezu 5 dni po 😱😱😱 a mówią, ze 2 dni i można być spokojnym 😱 współczuje nerwów

Do góry