reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
dzwoniłam, wyników dalej nie ma.. jak tylko będą wyniki to w ciągu 3 dni będzie umówiona konsultacja z lekarzem w sprawie omówienia wyników. Tak wiec robiłam na miejscu, a muszę dłużej czekać 😔
łooooo dziadostwo, dobrze ze nam mówią przez telefon, fajne babki xD no nic ja teraz czekam na zwykla amnio, mowili ze do 4 tygodni czyli do 10.05, ale licze ze przyjda wczesniej :D

łooooo dziadostwo, dobrze ze nam mówią przez telefon, fajne babki xD no nic ja teraz czekam na zwykla amnio, mowili ze do 4 tygodni czyli do 10.05, ale licze ze przyjda wczesniej :D
ja tez będę miała konsultacje telefoniczna, ale maja 3 dni od otrzymania wyników, a na wyniki jest 7 dni roboczych

Hej dziewczyny, piszę żeby pocieszyć przy masakrycznym wyniku Pappa ( ja miałam 0,15 MoM), ryzyko trisomii 21-
1/22
Patau 1/6
Edwardsowi 1/79
Usg było dobre, beta dobra, jedyne to podwyższone HR 178
W czasie gdy robiłam krew to byłam jeszcze w czasie infekcji bądź COvida, brałam duphaston i nadal karmiłam piersią…myśle, ze to wszystko mogło mieć wpływ na wynik.
Amnio wyszła prawidłowo, zdrowa dziewczynka ❤️ robiłam amnio z mikromacierza bo przy takim ryzyku wolałam mieć szerszy obraz.
Niestety 5 dni po amnio odeszły mi prawie wszystkie wody ( a naprawdę się oszczędzałam), byłam dwa tygodnie w szpitalu i wczoraj wyszłam. Wody póki co ok i chyba już nie ciekną. Oby tak dalej bo to dopiero 18 tydzień( No 18+6). Każdy dzień to sukces a przy przyjęciu do szpitala nie dawali mi nadzieji na pomyślne zakończenie. Trzymam kciuki za wszystkie mamy 🥰

reklama
Hej dziewczyny, piszę żeby pocieszyć przy masakrycznym wyniku Pappa ( ja miałam 0,15 MoM), ryzyko trisomii 21-
1/22
Patau 1/6
Edwardsowi 1/79
Usg było dobre, beta dobra, jedyne to podwyższone HR 178
W czasie gdy robiłam krew to byłam jeszcze w czasie infekcji bądź COvida, brałam duphaston i nadal karmiłam piersią…myśle, ze to wszystko mogło mieć wpływ na wynik.
Amnio wyszła prawidłowo, zdrowa dziewczynka ❤️ robiłam amnio z mikromacierza bo przy takim ryzyku wolałam mieć szerszy obraz.
Niestety 5 dni po amnio odeszły mi prawie wszystkie wody ( a naprawdę się oszczędzałam), byłam dwa tygodnie w szpitalu i wczoraj wyszłam. Wody póki co ok i chyba już nie ciekną. Oby tak dalej bo to dopiero 18 tydzień( No 18+6). Każdy dzień to sukces a przy przyjęciu do szpitala nie dawali mi nadzieji na pomyślne zakończenie. Trzymam kciuki za wszystkie mamy 🥰
Jezu 5 dni po 😱😱😱 a mówią, ze 2 dni i można być spokojnym 😱 współczuje nerwów

Do góry