reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Ja już po amniopunkcji, trafiło na mnie i jestem tą statystyczną kobietą u której wystąpiły powikłania… odeszły mi w przeciągu 45 minut wody i wylądowałam w szpitalu na podtrzymaniu ciąży… przeżyłam we wtorek horror, to nie było zwykle sączenie się wód, to był potok. Na szczęście wody są poniżej ale dalej w normie i nie skończyło się to poronieniem…
bardzo mi przykro, że tak się stało, ale najważniejsze, że sytuacja w miarę opanowana. Trzymam kciuki, że wszystko skończy się dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już po amniopunkcji, trafiło na mnie i jestem tą statystyczną kobietą u której wystąpiły powikłania… odeszły mi w przeciągu 45 minut wody i wylądowałam w szpitalu na podtrzymaniu ciąży… przeżyłam we wtorek horror, to nie było zwykle sączenie się wód, to był potok. Na szczęście wody są poniżej ale dalej w normie i nie skończyło się to poronieniem…
przykro mi , mam nadzieję że będzie wszystko wporzadku

Też staram się w to wierzyć. Czeka mnie najprawdopodobniej pobyt 8 dniowy w szpitalu, antybiotyki itp.
Miejmy nadzieje, że to już koniec złych rzeczy jakie mnie spotkały i teraz będą tylko dobre 🥹

mi p profesor to tłumaczyła inaczej, że podczas amniopunkcji pobierają materiał do badań i plus do mikromacierzy. Mikromacierze są po około 5 dniach, a potem po Ok 3 tyg wyniki z amniopunkcji, ale mikromacierze już pokazują praktycznie wynik wiec kolejne wyniki to tylko formalność i uzupełnienie
Jest dokładnie tak, jak napisałaś

Z poprzednich postów wynika, że Nadziejka 1991 planowo miała mieć amniopunkcję w premium medica u Prof. Wielgosia.
ja właśnie tez mam tam umówiona amniopunkcję, ale jeszcze kontaktowałam się z IMID po postach dziewczyn, że miały mikromacierze za darmo. W wtorek mam mieć od nich konsultacje i zobaczymy co mi powiedzą.

reklama
ja właśnie tez mam tam umówiona amniopunkcję, ale jeszcze kontaktowałam się z IMID po postach dziewczyn, że miały mikromacierze za darmo. W wtorek mam mieć od nich konsultacje i zobaczymy co mi powiedzą.
Kurczę czyli nawet u super specjalistów zrobisz, a możesz mieć komplikacje :/ ja to się waham, bo nie wiem gdzie u nas tutaj w okolicy robią na tym zadupiu, znowu jechać tyle kilometrów do Warszawy, no nie wiem, kurde sama co robić, zobaczymy co ten genetyk mi powie, ale oczywiście już się stresuje

Do góry