reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Tak, no niestesty mówił, ze to sie zdarza. Bardzo rzadko, ale sie zdarza. Tak ze to tyle w temacie, ze amnio daje 100% pewnosci, jak widac przy dziewczynkach nie do konca.
Dlatego pytam, myslalam, ze moze ktoras z Was zna podobna historie.
przy takim niepewnym wyniku , nie raz zalecają ponowne badanie . Bo nie raz może być fałszywie dobry bo tak jak pisze w opisie że mogą pobrać od matki a nie od dziecka i nadal jest ryzyko że dziecko może mieć jakąś wadę. Musisz skonsultować to z genetykiem

przy takim niepewnym wyniku , nie raz zalecają ponowne badanie . Bo nie raz może być fałszywie dobry bo tak jak pisze w opisie że mogą pobrać od matki a nie od dziecka i nadal jest ryzyko że dziecko może mieć jakąś wadę. Musisz skonsultować to z genetykiem
Tylko w przypadku dziewczynek? Pierwszy raz słyszę ze aminopunkcja może dać fałszywie dodatni wynik

Tylko w przypadku dziewczynek? Pierwszy raz słyszę ze aminopunkcja może dać fałszywie dodatni wynik
mi mówiono że tylko w przypadku dziewczynek . Mówili tez ze u mnie jakby wyszła biopsja wporzadku to by powtórzyli bo mogłaby być fałszywie dobra a ze względu na cechy w usg to oni raczej kierowali się w kierunku wady genetycznej. Więc na ile wiem to może wyjść tylko czasami fałszywie dobra bo mogą pobrać próbkę od matki a nie od dziecka . Ale jeśli wynik jest nieprawidłowy to niestety to już jest pewne , w takich przypadkach pomyłek nie ma

Jakis czas Temù byla tu podobna historia, dziewczynie wyszedl na amnio kariotyp zenski prawidlowy a jej lekarz na sto procent pewny , ze to chlopiec ... Faktycznie okazalo sie, ze badali material matki. Tylko przy dziewczynce moze cos takiego sie zdazyc ale to naprawde Nie tak czesto...

reklama
Ja miałam 1:134 tris21, wzorowe USG i ginekolog prowadząca zaproponowała mi biopsje właśnie teraz w 13 tyg. lub amnio po 15tyg. ale nie chciałam czekać bo by mi wyszły wszystkie włosy do tego czasu. Teraz jako kłębek nerwów będę oczekiwała na wynik, najdłuższy chyba tydzień w życiu.
U mnie podobnie tylko 1:194 :/ jaki masz wiek? Pappe i betę? Nt? Co ci popsuło wynik ?

Do góry