reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Z tego co widze to wszystkie robicie amino bo macie ku temu powody,ja to w sumie nie wiem czy mam powod z tym harmony czy nie
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy wiedza którą aktualnie masz Ci wystarcza czy jednak wolałabyś wiedzieć więcej i mieć czarno na białym odpowiedź ☺️ ja w poniedziałek miałam punkcję ale zaplacilam za badanie aCGH i wynik dostałam w piątek. I mam już spokój w głowie

reklama
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy wiedza którą aktualnie masz Ci wystarcza czy jednak wolałabyś wiedzieć więcej i mieć czarno na białym odpowiedź ☺ ja w poniedziałek miałam punkcję ale zaplacilam za badanie aCGH i wynik dostałam w piątek. I mam już spokój w głowie
Mozesz powiedziec jakie mialas ryzyko?robilas caly panel czy tylko podstawowe 3?

Chyba starając się o dziecko w pewnym wieku musimy sobie zdawać sprawę z możliwych komplikacji. Jeśli aż tak się boisz poronienia to nie rób amniopunkcji. Jednak ryzyko powikłań po amnio jest wyższe niż Twoje ryzyka wad. Nadal jest ZNIKOME.

musimy sobie zdawać sprawę z możliwych komplikacji (w każdym wieku) ale mamy wybór co w takiej sytuacji zrobić...

Hej.
Pisałam tu jakiś czas temu, podzielę się z wami moją historia. Miałam dobre USG w 13 tc i źle wyniki pappa i beta po 0,2 mom. Robiłam sanko, które nie dało wyniku - niemożliwy do oznaczenia. Później pojawiły się pierwsze nieprawidłowości na USG. Zrobiłam amniopunkcje i mikromacierze. Podejrzenie triploidia. Teraz z mojej ciąży pozostało mi oczekiwanie na to kiedy serduszko przestanie bić

reklama
Hej.
Pisałam tu jakiś czas temu, podzielę się z wami moją historia. Miałam dobre USG w 13 tc i źle wyniki pappa i beta po 0,2 mom. Robiłam sanko, które nie dało wyniku - niemożliwy do oznaczenia. Później pojawiły się pierwsze nieprawidłowości na USG. Zrobiłam amniopunkcje i mikromacierze. Podejrzenie triploidia. Teraz z mojej ciąży pozostało mi oczekiwanie na to kiedy serduszko przestanie bić
Ale masz już wyniki tych mikromacierzy?

Do góry