reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alimenty na Niemowlę

amdzia93

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny 😊
Jak myślicie, ile mogę wnioskować alimentów na niemowlaka ? Jestem jeszcze w ciąży, ojciec dziecka się nie interesuje, wyprawka jest na mojej głowie i tak się zastanawiam jak maluszek się urodzi o ile mogę wnioskować alimentów od ojca.
Byłabym wdzięczna za pomoc bo sama mam mętlik w głowie

reklama
Rozwiązanie
Nie ma żadnego terminu ważności. Jeżeli ktoś chce skomentować to komentuje nawet o po trzech latach. Tylko że jest już nowy temat o alimentach więc może tam się bardziej przyda ponieważ jest "świeży" a w takie starsze tematy przez nie których są poprostu omijane. 😉
Nie wiem nie zwróciłam uwagi, pokazał mi się ten temat na pasku więc weszłam i skomnetowalam... Na bieżąco jestem w innym temacie... 👍
reklama
Siostra 2 tygodnie miała rozprawę o alimenty na dwójkę dzieciaczków zostało przyznane TYLKO po 250 zł na jedno dziecko gdzie były mąż ma na umowie 4 tys na czysto. Na żonę czyli na moją siostrze nie płaci nic mimo że byli małżeństwem 9 lat (i też wnioskowała o pieniądze na siebie) Więc proszę nie róbcie autorce nadziei i nie wprowadzajcie w błąd że może ubiegać się o kwotę 1200 zł. Wszystko zależy od sądu i od tego jakie dokumenty przedstawi ojciec dziecka. Aaa i nie płaci od miesiąca wpłynięcia wniosku tylko od miesiąca po rozprawie mają wpłynąć pierwsze alimenty ( tak jest w przypadku mojej siostry ). Więc sąd sądowi nie równy i autorka wszystkiego się dowie gdy sąd będzie orzekał wyrok.
Sąd może orzecz alimenty na czas trwania postępowania tzw. Zabezpieczenie alimentacyjne, tylko trzeba o to zawnioskować.

Yyy co to ma do mojego komentarza? :confused: no a dwa temat jest sprzed miesiąca czyli w praktyce już nie ważny
Sorry nie wiedziałam że jest jakiś termin ważności komentarzy 🤔a myślałam że może się komuś przyda np w kwestii tego że można otrzymywać alimenty od czasu złożenia wniosku a nie czekać na zakończenie całego postępowania...

Nie ma żadnego terminu ważności. Jeżeli ktoś chce skomentować to komentuje nawet i po trzech latach. Tylko że jest już nowy temat o alimentach więc może tam się bardziej przyda ta informacja ponieważ jest "świeży" a w takie starsze tematy przez nie których są poprostu omijane. 😉

reklama
Nie ma żadnego terminu ważności. Jeżeli ktoś chce skomentować to komentuje nawet o po trzech latach. Tylko że jest już nowy temat o alimentach więc może tam się bardziej przyda ponieważ jest "świeży" a w takie starsze tematy przez nie których są poprostu omijane. 😉
Nie wiem nie zwróciłam uwagi, pokazał mi się ten temat na pasku więc weszłam i skomnetowalam... Na bieżąco jestem w innym temacie... 👍

Rozwiązanie
Do góry