reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Alergie

Bedyta, wlasnie chyba potraktuje jej szyjke talkiem :-) Moze cos to da.

Pati, Sara ma wlasnie takie plamki po jajku. Ja bym na Twoim miejscu dzisiaj jej juz nie dawala. Poczekaj az plamki znikna i wtedy podaj znowu jajco - jezeli znowu cos jej wyskoczy tzn., ze jeszcze nie czas.

Co do jajek to 10 letni syn sasiadow do dzisiaj ma uczulenie na samo jajko - rzeczy majace w skladzie jajka, np. makaron, ciasta itd. je normalnie, ale np. po jajecznicy go obsypuje.

reklama
Hwjka wrocilam po20 dopiero od lekarza padnieta jestem masakra no i okazalo sie jak przypuszczalam ze to jajko choler.... ja wysypalo dzis tylko lyzke tej zupki dalam ale to nie ma znaczenia bo juz wiemy ze jeszcze nie czas znaczy sie niby mam za tydzien znow sprobowac Calcum iDifergan mam dac i zejdzie oprocz tsgo dzis bylo duze stezenie plesni altenaria wiec sie wszystko zebralo pokarmowa z oddechowa alergia:wściekła/y::-( le smiala sie heeee ogolnie wszystk ok 9600 wazy nie mierzyl jej ale 86 nosi rozm ciutke juz zarumieniona po sloncu a ja tak mysle sobie co by sie stalo jak bym jej bananka dala co? wiecie ze Misia lubi te chrupki kukurydziane i wafle ryzowe te jak styropian heeeee

falbala a to nie był przypadkiem ten rumień nagły (trzydniówka zwany)? moja Alka też przy tym zapalenie ucha miała, a wysypka jak różyczka wyglądała, no i też na dwór szybko mogłyśmy wychodzić
pati przerąbane z tymi alergiami, ja się na temat banana nie wypowiem, nie wiem czy jest silnym alergenem, ale chrupki kukurydziane są dopuszczalne już od 5 miesiąca, więc dobrze że Miśka je lubi:-) a w składzie tych wafli ryżowych jest tylko ryż?? nigdy tego nie kupowałam, a może to fajna przegryzka dla dzieciaków:tak:

Bedyto ryz brazowy i sol tylko sa bezpieczne no jak Misia moze to sukces heee a ja tak bym chciala jej dac biszkopta albo bebetki:wściekła/y:

falbala a to nie był przypadkiem ten rumień nagły (trzydniówka zwany)? moja Alka też przy tym zapalenie ucha miała, a wysypka jak różyczka wyglądała, no i też na dwór szybko mogłyśmy wychodzić
pati przerąbane z tymi alergiami, ja się na temat banana nie wypowiem, nie wiem czy jest silnym alergenem, ale chrupki kukurydziane są dopuszczalne już od 5 miesiąca, więc dobrze że Miśka je lubi:-) a w składzie tych wafli ryżowych jest tylko ryż?? nigdy tego nie kupowałam, a może to fajna przegryzka dla dzieciaków:tak:
niestety nie bo w szpitalu tez tak podejrzewali tym bardziej ze lakarka mowila ze teraz juz nie jest ksiazkowo ze 3 dni i wysypka bo coraz czesciej spotyka sie sytuacje odwrotna :no: w badaniu wyszlo ze ma wysypke od tempertury bo organizm sie bronil przed infekcja wirusowa :dry:

pati ja bym sprobowala z banenem w koncu sie go podaje tez wczesnie ale moze jak troche uda sie te alegrie wyciszyc tzn za kilka dni.

Pati na prawdę Wam współczuje, biedna Michalinka tyle pyszności ja omija:no:ale może juz niedługo bedzie lepiej czego Wam życzę:tak:

a na mojej dalej ta wysypka, popudrowałam wczoraj bo już na prawde myslałam że to potówki i dalej nie zeszło, juz ni mam pojecia od czego to moze byc a nie wiem co wycofać z diety bo raczej je juz wszystko:confused:

Coraza wiecej dzieciaczkow z alergiami... :-(

Pati, ja bym zaczekala z tym bananem, skoro Miachasia ma takie prblemy.

Mada, moze to od proszku? Albo nowego plynu do kapieli? Nie mam pojecia...

Dziewczyny, dzieki za polecenie masci na sucha skore! Bylam w aptece i dostalam Cutibaze. Pomaga!

Pati, przekichane masz z ta alergia u Michalinki! Oby jej to przeszlo!
Z bananem bym poczekala skoro jest taka alergiczka.
A wafle ryzowe Sara tez bardzo lubi, szczegolnie te z sola morska :-)

Mada, a jakiegos nowego ciuszka nie ubieralas jej? Material tez moze powodowac wysypke.

A Sarze wyskoczyly na buzce krostki, ale nie takie jak w uczuleniach-takie drobne, tylko to wyglada jakby ja cos pogryzlo, ale na pewno jej to nie swedzi, bo sie nie drapie. Moze to od slonca, bo ostatnio duzo na nim przebywala...Sama nie wiem.

reklama
dziewczyny zgłupłam,
dzis rano patrze mała ma juz prawie gładziutka skórkę:-)zaczynam podawac mleko oczywiście wsciek, atak szału itd i nagle te krostki jakby wylazły, mała w ataku szału jest cała spocona, mokrusieńka i to chyba bedą potówki:baffled:teraz jak juz spokojniutka to krostki juz nie sa takie wyraźne ale czuć pod palcami
a może dac jej wapno??
nadal piore w dzidziusiu, płyn jak zawsze J&Jz lawenda, ja juz nie wiem od czego to sie przyplątało:confused:

Do góry