Aga31 nasza masc nazywa sie fluticasone propionate cream 0.05% a w jej sklad wchodzi (pisze z tubki) fluticasone propionate 0.05% jako podstawa kremu z propylene glycol, mineral oil, cetostearyl alcohol, Ceteth-20, isopropyl myristate, dibasic sodium phosphate, citric acid, water. Mniej wiecej chyba dobrze napisalam. Podalam Ci skladniki bo wiem ze to jest bardzo lagodny krem nie powodujacy zmian. Ja tez sie o nie balam i lekarka powiedziala ze to najlagodnieszy i zarazem skuteczny krem. Po za tym on ma inna nazwe jesli jest lekiem firmowym ( np. robiony przez Glaxo-Klein Smith) a moja wersja jet generyczna (generic) nie wiem czy takie slowo wogole istnieje ale ona jest poprostu robiona przez panstwowe laby albo nie wiem sama juz jakie, ale jest napewno tansza.
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Pati, wspolczuje Ci, ze Michalina musi przez to przechodzic!
U nas w sumie dziwne, ze Sara jest tak mocno uczulona na jajko samo, ale juz w makaronie czy kurczaka je normalnie i nic jej nie jest.
U nas w sumie dziwne, ze Sara jest tak mocno uczulona na jajko samo, ale juz w makaronie czy kurczaka je normalnie i nic jej nie jest.
dzustta
Mama sierpniowa'06
falbala a może to potówki? miejsce występowania krostek by na to wskazywało.
Tez tak myśle. Od kąd sa te upaly moja mała momentalnie dostała potowek.
no wlasnie nie wiem kurcze bo niby potowki maja na koncu takie biale krostki a to tylko czerwone i jak sie dotyka to chropowatefalbala a może to potówki? miejsce występowania krostek by na to wskazywało.
aga31
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
dzieki wama,zapytam lekarza jak bede.Aga31 nasza masc nazywa sie fluticasone propionate cream 0.05% a w jej sklad wchodzi (pisze z tubki) fluticasone propionate 0.05% jako podstawa kremu z propylene glycol, mineral oil, cetostearyl alcohol, Ceteth-20, isopropyl myristate, dibasic sodium phosphate, citric acid, water. Mniej wiecej chyba dobrze napisalam. Podalam Ci skladniki bo wiem ze to jest bardzo lagodny krem nie powodujacy zmian. Ja tez sie o nie balam i lekarka powiedziala ze to najlagodnieszy i zarazem skuteczny krem. Po za tym on ma inna nazwe jesli jest lekiem firmowym ( np. robiony przez Glaxo-Klein Smith) a moja wersja jet generyczna (generic) nie wiem czy takie slowo wogole istnieje ale ona jest poprostu robiona przez panstwowe laby albo nie wiem sama juz jakie, ale jest napewno tansza.
tylko ze ewka ma bardzo silne zmiany atopowe i nie wiem czy jej to pomoze. do niedawna byłysmy na sterydach a ostatnio zmianiłysmy maśc na niesterydowa ale o takim samym działaniu.juz o tym pisałam kiedys. na obydwu tych masciach jest napisane zeby unikac kontaktu ze słoncem,wiec poprostu jak jest taka pogoda a pojawiaja sie na skórze ewci jakies zmiany to jej nie smaruje.
A my ostatnio żyliśmy ze świadomością, że mała ma alergię na mleko, ale dostałą jogurt z Gerbera i nic. Było podejrzenie i chyba okazało się że mylne. Narazie musimy temat sprawdzić:-)). Pepti na receptę tanie bo 8zł ale strasznie nie dobre:-))
reklama
Hej dolacze sie masakra z ta alergia z racji tego ze ja jestem alergiczka mala tez jest robilismy testy wiec bialko mleka krowiego jajko maka pszenna ryz{w malym stopniu wiec daje} kurz plesnie trawa pierze oj juz nie pamietam dokladnie masakra jak jajo to i kurczaka nie marchew dopiero teraz przyswoila pietruszka tak nie ale seler masakra cielecina odpada tylko krolik indyk schab bez kosci jak sobie przypomne to dopisze bierze codziennie 5kropli zyrtecu i inhalacje budesonid i drugi berodual drogie jak cholera 3-4 razy dziennie nosek czyszczony ciemieniucha wciaz wraca oj mowie wam kobitki najgorzej kurz przeciez jest wszedzie
Pati straszne te alergie macie...a mozesz napisac wiecej o testach? Czy wyniki byly prawdopodobne? I w jakim wieku robilas je Michalince? My wlasnie czekamy na wyniki i lekarka powiedziala zeby nie byc zaskoczonym jesli testy wyjda negatywne nawet jesli jest alergia.:-(
Wiecie moze czy jesli dziecko ma alergie na mleko krowie to na wolowe i cielece mieso tez?
Podziel się: