reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Alergie

hej wszystkim testy robilismy prywatnie zreszta jak kazda wizyta od urodzenia:-(w 4miesiacu drogie jak chole.....potwierdzily sie ze na to co wyszlo to faktycznie jest uczulona najgorsze ze trzeba robic probe prowokacyjna masakra tzn{jesli ktos nie wie}:-)dany produkt powtorzyc po tygodniu a jak znow wyjdzie cos to za jakis czas z tym mam problem bo stres ze znow cos bedzie hamuje wprowadzanie nowosci a odnosnie wolowiny cieleciny to oczywiscie odlozylismy bo cielak to mala krowa :tak:proponuje indyk krolik schab bez kosci ponoc jagniecina nie probowalam jeszcze

reklama
Belgrano jaki jest ten jogurt gerbera????????i jakie pepti uzywasz bo ja BEBILON PEPTI MCT na recepte 16zl. z kwasami nienasyconymi jakis:-(

Pati a ile płacilas za testy?? I w jaki sposób je sie robi??
I tak poza tym miło cie poznac:tak:

Wama
nam przy skazie białkowej pediatra zaleciła mięso indycze, poledwiczka wieprzowa, królik i cielęce

A my ostatnio żyliśmy ze świadomością, że mała ma alergię na mleko, ale dostałą jogurt z Gerbera i nic. Było podejrzenie i chyba okazało się że mylne. Narazie musimy temat sprawdzić:-)).

Belgrano
podejrzenie nie musiało być wcale mylne, tylko Nikola pewnikiem wyrosła ze skazy :tak: Piotruś tez na Pepti jest, ale jak mu podałam Danonka to nic mu nie było. Dzieci bardzo często z niemowlęcej skazy białkowej wyrastają :tak: popróbuj z produktami mlecznymi i poobserwuj, że całkiem jej uczulenie zniknęło

Wiecie moze czy jesli dziecko ma alergie na mleko krowie to na wolowe i cielece mieso tez?

niestety tak, bo uczulenie jest ogólnie na białko krowie

Pati musisz próbować troszkę prowokować Michalinkę. ja wiem, że obawa przed wysypka jest duża, bo sama to za każdym razem przezywam, ale a nóż widelec sie uda i okaże, że jest dodatkowe jedzonko, które można podawać:tak:

cholera cos małej powyskakiwało od klatki do brzuszka i za chiny nie wiem od czego to może być:sick: nawet nie wiem co mam wyeliminować z diety bo potówki to raczej nie sa bo najbardziej poci jej się główka a tam nic nie wylazło, czy alergia na jedzonko pojawia sie na całym ciałku czy w określonych miejscach ???bo ja ciemna w dziedzinie alergii jestem bo dotąd nic nie wyłaziło:-(

hej Magda78 jesli na brzuszku plecach nosku czy karku sa czerwone plamki to potowki przy tej pogodzie normalne ale jesli tylko na klatce to moze zle wyplukane body albo cos:tak:no bo co takiego jadla?

choć nie wiem czy może herbatka z owoców tropikalnych uczulać to wydaje mi się ze własnie za jej działaniem małą obsypało, wczoraj cały dzien jej nie dostała i wysypki nie ma, w niej jest pomarańcza której mała do tej pory nie spożywała, bo jezeli to nie herbatka i mała znowu obsypie to juz nie wiem co to może być:confused:

Sara ma straszne potowki na szyjce z przodu! Nie wiem czym je potraktowac? Wiem, ze nie mozna smarowac tlustym. Wczoraj wykapalam ja w krochmalu, ale niewiele to dalo.

Mada, podaj Ami ta herbatke - jak ja znowu obsypie to bedzie wiadomo, ze to od tego.

sandra mąką ziemniaczaną albo zasypką dla dzieci, ja mam też w domu zwykły talk kosmetyczny:-)

reklama
Hejka a ja wczoraj pierwszy raz dalam jajko tzn lane kluski zrobilam i dzis ma pare plamek nawet na uszku i buziuchnie dzis znow dam bo wczoraj zrobilam zupke zobaczymy a wieczorem na kontrole do alergologa ciekawe ile wazy spytam o jedzonko jakie dawac bo juz duza jest heeee a na slonce jak ktoras pisala tez ma pokrzyke dlatego faktor 30 i w cien na ogrodku pod drzewkiem albo wieczorkiem na 2h na spacerek jakos trzeba sobie radzic:-)

Do góry