Jesteśmy po wizycie u alergologa. Wydaje mi się, że wreszcie trafiłam do sensownego lekarza. Siedzieliśmy w gabinecie godzinę!!!! Wszystko mi wytłumaczył jak chłop kurze na rurze . Młody ma AZS :-(, za trzy tygodnie wykonają dziecku testy, a póki co przechodzimy na nutriamigen . Do smarowania zmian mamy elidel, do pielęgnacji klasycznie oilatum lub emollient. Jeśli chodzi o leki to zostaje zaditen. Mam też prikaz sama przygotowywać jedzenie Maksowi, zupka klasyczna marchew, ziemniak, pietruszka + królik, indyk. Żadnych słoików.
reklama
siwucha12
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Atopowe zapalenie skóry to inaczej alergiczne zapalenie skóry czyli mają to dzieci z alergią i trzeba uwazac co im się podaje do jedzenia, na różne kosmetyki itp.
Poza tym alergia jest wykrywana u prawie co 3 dziecka więc coraz częściej pojawai się i AZS
Poza tym alergia jest wykrywana u prawie co 3 dziecka więc coraz częściej pojawai się i AZS
Dziewczyny a u nas znowu...
Małemu nie zniknęly te placuszki na czole... ale byly bardzo blade i malutkie... A teraz znowu... Kurcze nic dodatkowego do jedzenia ostatnio nie dostał :/ Nie są to plamki suchej skórki...poprostu są żółtawe a jak mały się zgrzeje robią się czerwone... Dzisiaj lub jutro idę do lekarza...
Małemu nie zniknęly te placuszki na czole... ale byly bardzo blade i malutkie... A teraz znowu... Kurcze nic dodatkowego do jedzenia ostatnio nie dostał :/ Nie są to plamki suchej skórki...poprostu są żółtawe a jak mały się zgrzeje robią się czerwone... Dzisiaj lub jutro idę do lekarza...
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
Martaja współczuję, biedny Twój maluszek:-(. U nas też plamki szorstkie pojawiają się i znikają - aktualnie mamy na jednej rączce a nie było już wcale
Monika u was sa szorstkie plamki? U nas nie...tylko zabarwione :/ Sama nie wiem co to jest... Chciałam dzisiaj skoczyć do lekarza ale nie wiem o której m. z pracy wróci...
A od czego u was się pojawiają?
U nas są tylko na czole po lewej stronie...a najbardziej przy włoskach...
A od czego u was się pojawiają?
U nas są tylko na czole po lewej stronie...a najbardziej przy włoskach...
reklama
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
Martaja, u nas alergia na roztocze kurzu domowego i orzechy.
Ale ja kurcze, średnio wierzę w te testy, już kiedyś o tym pisałam. Podobno te z krwi są nie do końca wiarygodne. Ja mieszkanie sprzątam teraz bardzo często, często zmieniam pościel (roztocze żywią się głównie złuszczonym naskórkiem), odkurzam łóżka szczotką elektryczną a te plamki znów się pojawiły. No i unikałam orzechów jak ognia.
No chyba, że Karolina ma jeszcze alergię na coś, co nie było ujęte w wynikach testu . Już sama nie wiem...
A ty byłaś u alergologa z tym??
Ale ja kurcze, średnio wierzę w te testy, już kiedyś o tym pisałam. Podobno te z krwi są nie do końca wiarygodne. Ja mieszkanie sprzątam teraz bardzo często, często zmieniam pościel (roztocze żywią się głównie złuszczonym naskórkiem), odkurzam łóżka szczotką elektryczną a te plamki znów się pojawiły. No i unikałam orzechów jak ognia.
No chyba, że Karolina ma jeszcze alergię na coś, co nie było ujęte w wynikach testu . Już sama nie wiem...
A ty byłaś u alergologa z tym??
Podziel się: