reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergie dzieciaków

Jesteśmy po wizycie u alergologa. Wydaje mi się, że wreszcie trafiłam do sensownego lekarza. Siedzieliśmy w gabinecie godzinę!!!! Wszystko mi wytłumaczył jak chłop kurze na rurze :-D. Młody ma AZS :-(, za trzy tygodnie wykonają dziecku testy, a póki co przechodzimy na nutriamigen :baffled:. Do smarowania zmian mamy elidel, do pielęgnacji klasycznie oilatum lub emollient. Jeśli chodzi o leki to zostaje zaditen. Mam też prikaz sama przygotowywać jedzenie Maksowi, zupka klasyczna marchew, ziemniak, pietruszka + królik, indyk. Żadnych słoików.

reklama
Blanes to ja już wam wcześniej tą diagnoze postawiłam po Twoim opisie, Wiktor też ma AZS....
Tak myślałam, że Maks też będzie miał to samo...
Trzymam kciuki za poprawę skóry Maksia

bardzo Ci dziękuję Siwuszku :-), oby się polepszyło, bo strasznie się drapie i jakiś niespokojny, taki bidula z niego....:-(

No to Wiktora na szczęście jeszcze nie swędziało, zareagowaliśmy szybko z maściami, ale elidel też w kolejce jakby sie pogorszyło...
Kurczę a my na słoiczkach cały czas, dleczego nie wolno ich podawac??

Atopowe zapalenie skóry to inaczej alergiczne zapalenie skóry czyli mają to dzieci z alergią i trzeba uwazac co im się podaje do jedzenia, na różne kosmetyki itp.
Poza tym alergia jest wykrywana u prawie co 3 dziecka więc coraz częściej pojawai się i AZS

Dziewczyny a u nas znowu...
Małemu nie zniknęly te placuszki na czole... ale byly bardzo blade i malutkie... A teraz znowu... Kurcze nic dodatkowego do jedzenia ostatnio nie dostał :/ Nie są to plamki suchej skórki...poprostu są żółtawe a jak mały się zgrzeje robią się czerwone... Dzisiaj lub jutro idę do lekarza...

Martaja współczuję, biedny Twój maluszek:-(. U nas też plamki szorstkie pojawiają się i znikają - aktualnie mamy na jednej rączce a nie było już wcale

Monika u was sa szorstkie plamki? U nas nie...tylko zabarwione :/ Sama nie wiem co to jest... Chciałam dzisiaj skoczyć do lekarza ale nie wiem o której m. z pracy wróci...
A od czego u was się pojawiają?
U nas są tylko na czole po lewej stronie...a najbardziej przy włoskach...

reklama
Martaja, u nas alergia na roztocze kurzu domowego i orzechy.
Ale ja kurcze, średnio wierzę w te testy, już kiedyś o tym pisałam. Podobno te z krwi są nie do końca wiarygodne. Ja mieszkanie sprzątam teraz bardzo często, często zmieniam pościel (roztocze żywią się głównie złuszczonym naskórkiem), odkurzam łóżka szczotką elektryczną a te plamki znów się pojawiły. No i unikałam orzechów jak ognia.
No chyba, że Karolina ma jeszcze alergię na coś, co nie było ujęte w wynikach testu :confused:. Już sama nie wiem...

A ty byłaś u alergologa z tym??

Do góry