reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergia na bmk??

reklama
Hmm właśnie u dzieci z refluksem występuje niechęć do leżenia na brzuszku. Moja na szczęście od początku lubiła i teraz już sama się obraca co chwilę i ćwiczy wysoki podpór

powiedz mi czy każdy kwaśny refluks to alergia na bmk ?? Czy dzieci bez alergii tez maja takie refluksy ?
Synek koleżanki miał refluks i nie miał alergii. Oni zmienili mleko na HiPP Bio combiotik i u nich to mleko przyniosło efekty. Ale wiadomo, że każde dziecko jest inne i na każde co innego zadziała.

Wydaje mi się że to nie alergia na bmk,choć lekarzem nie jestem. U nas przede wszystkim problemy brzuszkowe okropne. Kupki zielone,wodniste,strzelające ze śluzem. Dziecko zagazowane strasznie i nic nie pomagało. Wybawił nas dopiero Nutramigen. Refluks też mamy ale bez ulewań.
Co do picia mało mleka to dziecko nie musi na raz
pić dużo,zależy jak często je i ile to wychodzi w ciągu doby. Nam córka w pewnym momencie stanęła z wagą i zapisywałam każdy ml mleka zjedzony przez nią. Teraz ma zaraz 7 ms i nie je więcej na raz niż 120. Dobowo wypija tyle ile powinna.

reklama
Dodam że przy refluksie i problemach brzuszkowych lekarze właśnie kazali dawać córce mniej ale częściej. Lekarze to mam na myśli pediatra i alergolog. U nas się to sprawdziło.

Do góry