reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia na bmk??

Moje dzieci miały alwrgie na bmk. Kupy brzydkie, śluzowate, bol przy ich produkcji, podrażnienia pieluszkowe, ulewanie, czasem nawet chlustanie.. do tego zmiany skórne, ale ciężko powiedzieć, czy to nie bardziej od azs..
Ulewanie może się dlugo utrzymywać.. :(
u nas nic z takich objawów nie ma oprócz refluksu który oczywiście leczymy

reklama
A ile zjada porcji na dobę? Ile łącznie wychodzi? Moja córka też bardzo mocno ulewała wręcz chlustala kupiliśmy mleko ar a później zageszczalam kleikiem i po 4 miesiącu zaczęłam rozszerzać dietę. Bywały dni że mało jadła a bywały że i pięknie. U nas to jeszcze problem z zębami bardzo długo wychodzą przez co jest czasami bardzo nerwowa. U nas znów lekarka mówi że za mało waży a ona szczupła i długa tak samo jak ja gdy byłam malutka. No także wiesz każdy lekarz ma swoją teorię. Jeżeli Twoje dziecko ładnie przybiera to może po prostu tyle jedzenia potrzebuje

A ile zjada porcji na dobę? Ile łącznie wychodzi? Moja córka też bardzo mocno ulewała wręcz chlustala kupiliśmy mleko ar a później zageszczalam kleikiem i po 4 miesiącu zaczęłam rozszerzać dietę. Bywały dni że mało jadła a bywały że i pięknie. U nas to jeszcze problem z zębami bardzo długo wychodzą przez co jest czasami bardzo nerwowa. U nas znów lekarka mówi że za mało waży a ona szczupła i długa tak samo jak ja gdy byłam malutka. No także wiesz każdy lekarz ma swoją teorię. Jeżeli Twoje dziecko ładnie przybiera to może po prostu tyle jedzenia potrzebuje
ale u nas ona nir ulewa na zewnątrz tylko ma refluks ukryty czyli cofa się i łyks

ale u nas ona nir ulewa na zewnątrz tylko ma refluks ukryty czyli cofa się i łyks
Mojej też się tak kilka razy zdarzyło że to połknęła z powrotem ale z reguły jednak to sobie wypływa z buzi. Ogólnie to ulewanie to masakra co chwilę trzeba przebierać ale nie placze przy tym ani nic

No niestety wiem że ten refluks bardzo ciężko wyleczyć ile ja się o tym naczytałam i w większości po prostu z każdym miesiącem było coraz lepiej aż mijało całkowicie. A ten debridat jest nadal dostępny?

No niestety wiem że ten refluks bardzo ciężko wyleczyć ile ja się o tym naczytałam i w większości po prostu z każdym miesiącem było coraz lepiej aż mijało całkowicie. A ten debridat jest nadal dostępny?
jest ciężko go dostać niestety my dostaliśmy w jednej aptece

reklama
I jak u Was z leżeniem na brzuszku? No właśnie bo czytałam że on tylko do wyczerpania zapasów jest

Do góry