reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergia na bmk??

Ale skąd podejrzewasz zapalenie jelita? Jeżeli je często a mniejsze porcje to też może tak być. Jedni będą co 2 h zjadać po 90 a inne. Dziecko zje na raz 180. Każde jest inne.
a tylko słyszałam o tym badaniu ze podwyższony świadczy o tym ze jest alergia na bmk. Mi chodzi po prostu żeby zobaczyć z czego ona ma refluks czy aby napewno noe jest to alergia na bmk bo czego mam szkodzić dziecku

reklama
U nas córcia tryskała z nosa bezbarwnym płynem, krztusila się, wyginalło ja do tyłu, przeraźliwe kolki, płacz, kupki śluzowe na maca. Piekło. Najgorsze było to krztuszenie, bo musiałam natychmiast brać na kolano i odklepywać. Przeszło po tym jak odstawiłam od piersi i podaliśmy zalecony przez alergologa Nutramigen Puramino.

U nas córcia tryskała z nosa bezbarwnym płynem, krztusila się, wyginalło ja do tyłu, przeraźliwe kolki, płacz, kupki śluzowe na maca. Piekło. Najgorsze było to krztuszenie, bo musiałam natychmiast brać na kolano i odklepywać. Przeszło po tym jak odstawiłam od piersi i podaliśmy zalecony przez alergologa Nutramigen Puramino.
a kupy mieliście kwaśne ??bo u nas oprócz refluksu ukrytego bo jej się cofa ale nie ulewa nie ma nic

i normalnie dziecko bez problemu zaakceptowało to mleko ?? Podobno jest tragiczne

i normalnie dziecko bez problemu zaakceptowało to mleko ?? Podobno jest tragiczne
No właśnie moje dziecko jest kosmitą bo zaakceptowała bez mrugnięcia okiem i mało tego jak słyszała odgłos potrząsania butelką to wyciągała rączki. Pijemy do dzisiaj. Jeśli się zdecydujesz na alergologa to pros od razu o Nutramigen Puramino. Zwykły Nutramigen nie zawsze pomaga a szkoda czasu żebyście się nie męczyli bo przyjmuje się 4 tyg na ocenę czy dane mleko pomogło . U Nas Nutramigen LGG nie pomógł a bujaliśmy się z nim też ładny czas. CapriCare też bym sobie odpuściła na waszym miejscu, ono jest na mleku kozim a z tego co odpisujesz to może być silna alergia więc na kozie bardzo prawdopodobne że też źle maluch zareaguje.

Załączniki

• 1-533.jpg
    1-533.jpg
    136 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Do góry