reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Alergia na bmk??

reklama
Hmm właśnie u dzieci z refluksem występuje niechęć do leżenia na brzuszku. Moja na szczęście od początku lubiła i teraz już sama się obraca co chwilę i ćwiczy wysoki podpór

powiedz mi czy każdy kwaśny refluks to alergia na bmk ?? Czy dzieci bez alergii tez maja takie refluksy ?
Synek koleżanki miał refluks i nie miał alergii. Oni zmienili mleko na HiPP Bio combiotik i u nich to mleko przyniosło efekty. Ale wiadomo, że każde dziecko jest inne i na każde co innego zadziała.

Wydaje mi się że to nie alergia na bmk,choć lekarzem nie jestem. U nas przede wszystkim problemy brzuszkowe okropne. Kupki zielone,wodniste,strzelające ze śluzem. Dziecko zagazowane strasznie i nic nie pomagało. Wybawił nas dopiero Nutramigen. Refluks też mamy ale bez ulewań.
Co do picia mało mleka to dziecko nie musi na raz
pić dużo,zależy jak często je i ile to wychodzi w ciągu doby. Nam córka w pewnym momencie stanęła z wagą i zapisywałam każdy ml mleka zjedzony przez nią. Teraz ma zaraz 7 ms i nie je więcej na raz niż 120. Dobowo wypija tyle ile powinna.

reklama
Dodam że przy refluksie i problemach brzuszkowych lekarze właśnie kazali dawać córce mniej ale częściej. Lekarze to mam na myśli pediatra i alergolog. U nas się to sprawdziło.

Do góry