reklama
nice-girl
Fanka BB :)
Kasia - to trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żeby pomogły inhalacje. Swoją drogą to moja koleżanka dostała dla swojego synka takie inhalacje jak miał jakoś koło roku, bo ciągle chorował na oskrzela. No i chwali sobie je bardzo, mówiła że odkąd mu robi co jakiś czas te inhalacje to ani razu mały nie miał antybiotyku.
Kathhe - oj to sie umęczyliście z małym - dobrze że już z tego wyszedł.
A ja zrobiłam małemu 'kaftan bezpieczeństwa' do spania. Wzięłam większą bluzę i zaszyłam za radą Happybeti rękawy no i nareszcie nie muszę się martwić że sobie w nocy znowu łapki rozwali. Trochę mały był zdezorientowany, ale szybko zasnął na szczęście - pewnie rano będzie zgłębiał ten wątek ;-)
Kathhe - oj to sie umęczyliście z małym - dobrze że już z tego wyszedł.
A ja zrobiłam małemu 'kaftan bezpieczeństwa' do spania. Wzięłam większą bluzę i zaszyłam za radą Happybeti rękawy no i nareszcie nie muszę się martwić że sobie w nocy znowu łapki rozwali. Trochę mały był zdezorientowany, ale szybko zasnął na szczęście - pewnie rano będzie zgłębiał ten wątek ;-)
Kasia,to u Was odwrotnie,niz u nas - bo u nas dynia ok,a marchewka =wysypka- ech,nie dojdziesz z ta alergią....A i pod bródka tez u nas "miejsce szczególnej troski"- bardzo muszę pilnować((.
Kathhe- no,to przeszliście dużo.Wielkie dzięki za podpowiedź o tym pudrze na ospę- jakby co,to będę wiedziec...Ale...to u Was skaza minęła?Jesteście na zwykłym Nan i nic sie nie dzieje?
Nat,a jakby zmienic Bebilon na Nutramigen?Nie pamietam teraz,co jest w czym,ale jedno jest bez laktozy,a drugie bez kazeiny bodajże...to może o to chodzi?Mam nadzieję,że ziemniaczek będzie ok dla Piotrusia.
nice,ja pamietam,że jak moi chłopcy byli mali,to miałam dla nich takie trykotowe koszulki,gdzie w rękawkach był jakby mankiet z jednej strony- po wywinięciu "zamykał" rękawek.no,ale nie wiem,czy teraz dla takich duzych dzieciaczków jeszcze takie szyja,no i czy Przemuś nie jest juz za sprytny na takie "ustrojstwo"- bo może uwolniłby łapki ,to zaszycie chyba bardziej skuteczne.
Kathhe- no,to przeszliście dużo.Wielkie dzięki za podpowiedź o tym pudrze na ospę- jakby co,to będę wiedziec...Ale...to u Was skaza minęła?Jesteście na zwykłym Nan i nic sie nie dzieje?
Nat,a jakby zmienic Bebilon na Nutramigen?Nie pamietam teraz,co jest w czym,ale jedno jest bez laktozy,a drugie bez kazeiny bodajże...to może o to chodzi?Mam nadzieję,że ziemniaczek będzie ok dla Piotrusia.
nice,ja pamietam,że jak moi chłopcy byli mali,to miałam dla nich takie trykotowe koszulki,gdzie w rękawkach był jakby mankiet z jednej strony- po wywinięciu "zamykał" rękawek.no,ale nie wiem,czy teraz dla takich duzych dzieciaczków jeszcze takie szyja,no i czy Przemuś nie jest juz za sprytny na takie "ustrojstwo"- bo może uwolniłby łapki ,to zaszycie chyba bardziej skuteczne.
cass
Happy, moja Zuza miała skazę ale wysypywało ją tylko jak jadłam żółty ser, po jgurtach nic nie było.
cass
Jem wszystko, tzn oprócz cytrusów (właśnie wciągam czekoladę z orzechami) ;-)i nic jej nie jest ale np po Bebilonie zwykłym ją wysypało chociaż nie wiem czy to nie był zbieg okoliczności bo po kaszkach mleczno-ryżowych też nic nie ma. Ale np jak próbowałam gluten wprowadzić i dałam jej te ciasteczka rozrobione z wodą to bolał ją brzuszek. Poza kilkoma słoiczkami takimi podstawowymi nic jej nie dawałam jeszcze bo wszystkim pluła, dopiero teraz zaczynamy.
Dzisiaj wysypka już zeszła, a skórka ładna tylko na buzi mały placek został. W sumie dawno takiej skóry nie miała i nie wiem co się stało bo nic specjalnego nie robiłam,a piersią nadal karmię, nawet wczoraj karmiłam ją więcej niż zwykle. A po tym pepti to robi takie kupska że codziennie ma całe ubranko i prześcieradło brudne rano...
Dzisiaj wysypka już zeszła, a skórka ładna tylko na buzi mały placek został. W sumie dawno takiej skóry nie miała i nie wiem co się stało bo nic specjalnego nie robiłam,a piersią nadal karmię, nawet wczoraj karmiłam ją więcej niż zwykle. A po tym pepti to robi takie kupska że codziennie ma całe ubranko i prześcieradło brudne rano...
narazie na nanie i raz jest lepiej raz gorzej-tzn nie zdazylo sie zeby mial juz takie wysypki jak na piersi ale ma nagle takie czerwone gorace policzki i delikatne plamki na plecach czerwone ,swedzace ale lzawia mu tez przy tym oczka , ma zaczerwienione wiec nie jestem pewna czy to od bialka jest czy po prostu ma AZS i niektore rzeczy tak na niego dzialaja- jak sztuczne tkaniny czy kurz, roztocza, no nie moge dojsc jeszcze o co chodzi
bo przy skazie chyba nie lzawia oczy?
reklama
kathhe,tylko,że Azs i skaza białkowa się nie wykluczają.Jak wciąż ma jakies problemy,to mleko tez może uczulać,choć niekoniecznie.U mnie po odstawieniu nabiału była poprawa,a ostatnio zjadłam jogurt,wczoraj pozwoliłam sobie na gałkę lodów i nic)).