jesteśmy już po opinii lekarza który zleca rehabilitację (kurcze nie wiem nawet jak on sie nazywa) ale super babka od razu zaczęła do mnie mówić na TY i mamy chodzić 3 razy w tyg pon, śr i pt, i to nawet nie nazywa się rehabilitacja tylko jakoś inaczej
podobno przydzielono nas do najlepszej rehabilitantki w całym ośrodku,
no a pani doktor powiedziała że Aleks niektóre odruchy ma prawidłowe a nad niektórymi będzie trzeba popracować, wszystko okaże się za miesiąc na kontroli czy ma te prawidłowe ruchy już nabyte czy mu się tylko udało tak ładnie "powyginać".
A i zrobiła super knif hehe, wydawała odgłosy i robiła tak aby mały patrzył jej w oczy (chodziło tu aby skupił wzrok na niej) i przesuwała się nad nim z prawej strony do lewej a on za nią wodził wzrokiem nawet nie wiedziałam że on tak potrafi.
Powiedziała tylko że teraz jeszcze nie wiadomo czy kieruje sie wzrokiem czy słuchem, ale to i tak sukces, mam sobie kupić maksymalnie czerwoną szminkę i z nim to ćwiczyć.
To chyba tyle postępów jak narazie w środę pierwsze ćwiczenia, jak będą jakieś nowości to na pewno zaraz wrzucę
W połowie miesiąca idziemy na kontrolę do pediatry, już nie mogę sie doczekać aby sprawdzić ile przybrał, a przybrał na pewno i to nie mało.
Kurcze tylko jak wiecie miał problemy z tymi kolkami, kupiłam smoczek antykolkowy no i pomogło,
ale coś mi się wydaje że on za bardzo ulewa, niekieby nic sie nie dzieje po karmieniu a niekiedy jak chlustnie to chyba wszystko zwraca.
Ja już nawet sie boje po karmieniu go podnosić do odbicia żeby nie zwrócił.
Na pewno powiem o tym pediatrze na kontroli, ale jeśli możecie napiszcie mi czy Wasze maluszki tez tak miały??
Kochana,same dobre wiadomosciGratuluje:-)
Jesli chodzi o to chlustanie to moje dziewczynki tez tak mialy.Nie bylo to typowe ulewanie,lecz robily mi tak po tym jak za duzo wypilynajczesciej wygladalo to tak-wypily troszke cyca a ja pach flache Im do buzki i ledwo Je podnioslam to od razu mi chlustaly
A ile Twoj maly wypija mleczka