reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Album Fotograficzny

reklama
Hej dziewuszki:-D zdjatka i wy na nich śliczne;-) zazdroszczę, że macie to już za sobą ja jeszcze czekam 2 miesiące i mam coraz więcej nerwów:-)
Kochana nie martw się bo w tym dniu będziesz wyjątkowa i najważniejsza:tak: I będziesz cudownie wyglądac:tak: Każda panna młoda jest piękna jeszcze Ty kwitniąco będziesz wyglądac bo nosisz w brzuszku maleństwo:tak::tak::tak:

dziewczyny byc moze to niedyskretne pytanie, ale jednak zadam, jakem dziennikarka :p czy bierzecie slub bo wczesniej juz byl zaplanowany czy dlatego ze dziecko sie pojawilo?

Kataszaone my ślub mieliśmy zaplanowany na koniec października, a że wyszło tak jak wyszło to przenieśliśmy kościelny na przyszły rok a teraz cywilny. Chcieliśmy koniecznie uregulować nasze sprawy urzędowe przed przyjściem Kubusia na świat.
A w przyszłym roku mały koscielny i wesele. Teraz o tym nie mysle, bo mam wazniejsze sprawy na głowie ;-)

dziewczyny byc moze to niedyskretne pytanie, ale jednak zadam, jakem dziennikarka :p czy bierzecie slub bo wczesniej juz byl zaplanowany czy dlatego ze dziecko sie pojawilo?
U nas slub już dawno był w planach w marcu skończyliśmy kurs przedmałżeński i termin mamy na przyszły rok na 28 sierpnia bo lokal bo orkiestra wszystko to trzeba z dużym wyprzedzeniem u nas rezerwowac:-( O dzidziusia sie staraliśmy już dłuższy czas a gdy się pojawiło zmotywowało nas do cywilnego ze względu na formalności bo mój mąż przyjmował moje nazwisko i chcieliśmy już jako rodzina nosic to samo nazwisko a slub za rok na pewno będzie i nic tego nie zmieni:-)

a to fajnie :) wiecie bo mi chyba smutno i troche mnie denerwuje to jak ludzie biora slub ze wzgledu na dziecko. kobiety mowia ze wtedy czuja sie bardzej stabilnie i dlatego decyduja sie na ten krok ( i to jest smutne) . A niektorzy robia to z wpadki (nieznosze tego slowa, ale nawet na tym portalu sie ono pojawia)-co tym bardzie jest smutne, a niektorzy "bo tak nalezy" co jest zdecydowanie denerwujace!Dzidzia bedzie sie dobrze zcula jak rodzice bede sie kochac a niekoniecznie wtedy kiedy beda zwiazani złotym krązkiem.

ja osobiście znam małżeństwo, którzy pobrali się ze względu na mające przyjść na świat dziecko. Znali się od czerwca a ślub był w tym samym roku w październiku. Są juz prawie 3 lata małżeństwem, maja ślicznego synka i to szczęsliwa rodzina.

reklama
a to fajnie :) wiecie bo mi chyba smutno i troche mnie denerwuje to jak ludzie biora slub ze wzgledu na dziecko. kobiety mowia ze wtedy czuja sie bardzej stabilnie i dlatego decyduja sie na ten krok ( i to jest smutne) . A niektorzy robia to z wpadki (nieznosze tego slowa, ale nawet na tym portalu sie ono pojawia)-co tym bardzie jest smutne, a niektorzy "bo tak nalezy" co jest zdecydowanie denerwujace!Dzidzia bedzie sie dobrze zcula jak rodzice bede sie kochac a niekoniecznie wtedy kiedy beda zwiazani złotym krązkiem.

Ja zawsze mówiłam mojemu, jak mi opowiadał że ślub to tylko papierek, że ok, ale moje dziecko bedzie miało moje nazwisko. Jednak my sobie to poukładaliśmy dość staromodnie wkońcu Najpierw ślub (cywil), zaraz potem mieszkanie, a po 2 latach planowane dziecko. Ja się nie dziwie, że kobiety przyśpieszają decyzje o ślubie z powodu dziecka. U nas nei ma funkcji partenra. Jesli coś się bedzie działo to mogą do szpitala nie wpuścić. Partner może nie móc odebrac twoich wyników, albo miec nieprzyjemnści z tego powodu. Póki od tej strony się nei poprawi to wiele kobiet bedzie decydowałao się na taki krok.

Do góry