reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Album Fotograficzny

a ja jeszcze nie słyszałam bicia serduszka .. chociaz raz u innej położnej kiedy byłam tu w Holandii za 1 razem to przyłożyła mi te aparaturę i chciała posłuchac ale dzidzia sie tak wierciła ze bylo tylko slychac jej ruchy a nie bicie serduszka.. w srode wracam do Polski, wiec moze tam uslysze;))

To dziwne u nas jak nie slychac serduszka przez ta aparature to wtedy biora odrazu na usg. Ja bym sie martwila i poszla do innego lekarza.

reklama
dziewczyny ja t mam już taki brzuszek jakbym miała 2 szkraby a nie jednego kangurka. Nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed, nawet te biodrówki, ani w dopasowane koszule :-(. wiec chodze juz w ciazowych. musze kupic jeszcze ze 2 tuniki takie elegantsze bo do pracy od września nie bede miała w czym biegać
Wczoraj się ważyłam i przytyłam od początku ciąży 3,2 kg. dużo. Niby tylko w biuście i brzuchu ale jednak.
Dziś będę mało pisać bo muszę zrobić dżem jabłkowy, zakisić ogórki i zrobić sałatkę z cukinii do weków. eh i jeszcze obiad. Ale muszę iść do warzywniaka po kiszone ogórki bo mi się zachciało ogórkowej.
Ja przytyłam 4 kg i na prawdę widać, jedna ze znajomych powiedziała mi: "tak przytyłaś, że wyglądasz jakbyś była w ciąży":-D
A ogórki kwaszone uwielbiam, także też muszę ich sporo zakwasić

dziewczyny ja t mam już taki brzuszek jakbym miała 2 szkraby a nie jednego kangurka. Nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed, nawet te biodrówki, ani w dopasowane koszule :-(. wiec chodze juz w ciazowych. musze kupic jeszcze ze 2 tuniki takie elegantsze bo do pracy od września nie bede miała w czym biegać
Wczoraj się ważyłam i przytyłam od początku ciąży 3,2 kg. dużo. Niby tylko w biuście i brzuchu ale jednak.
Dziś będę mało pisać bo muszę zrobić dżem jabłkowy, zakisić ogórki i zrobić sałatkę z cukinii do weków. eh i jeszcze obiad. Ale muszę iść do warzywniaka po kiszone ogórki bo mi się zachciało ogórkowej.

Anisen, bardzo duzo sobie zaplanowalas na dzisiaj...uwazaj prosze na siebie i nie przesil sie!!!

Dziekuję Kochane za Komplementy :)
Brzuch chyba wyszedl troche wiekszy niz jest w rzeczywistosci choc duzo osob juz go zauwaza.....
Najsmieszniejsze jest jednak to ze ja mimo brzuszka nic nie przytylam:))))

Powiem Wam że z rana prawie nic u mnie nie widać a jak zjem śniadanie to tak lekko co ale wieczorem nie wiadomo skąd brzuszek jest i to dużo dużo większy:-) A co do wagi to wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży czyli można powiedzieć że 2 kg przybyło:-D

To dziwne u nas jak nie slychac serduszka przez ta aparature to wtedy biora odrazu na usg. Ja bym sie martwila i poszla do innego lekarza.

a oczywiscie ,że wzięła mnie na badanie USG zaraz ;) no chyba nie wyszłabym jej z gabinetu :p chodzi mi tylko o to ze to była jak do tej pory moja jedyna szansa posłuchania serduszka i sie niepowiodła;(

O to moja kruszynka z dzisiejszego usg. Strasznie sie wiercil/a i ruszal/a caly czas buzia, chyba jakis glodomor bendzie albo gadula :-)
img004wpr.jpg

img005yhm.jpg

Dusia, ale duży dzidziuś :-):-) Teraz nasze dzieciaki to mają tyyyyyle miejsca to ja też bym tylko skakała haha wczoraj też obserwowaliśmy Moją Kruszynę jak odbijała się nogami, potem główką i tak w kółko miała frajdę :-p:-p
Dodaję USG ;-)

Na pierwszym dzidzia leży, na drugim szyderczo się paskuda Moja Kochana uśmiecha i pokazuje lewą rączką "peace" :-):-) a na trzecim zgadujemy czy chłopak czy dziewczyna... :-p

Załączniki

• dzidzia.jpg
    dzidzia.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 48
  • dzidzia2.jpg
    dzidzia2.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 51
  • dzidzia3.jpg
    dzidzia3.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Do góry