reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

kobitki u mnie cycuchy jak globusy :szok::szok::szok::szok:...a od porodu minelo 3 dni!!! maly zalapal bardzo dobrze, duzo je...a one i tak twarde jak nie wiem...wyciagnelam juz laktator ale nie wiem czy juz czas na uruchomienie tego wyjscia :zawstydzona/y:..poza tym prawa piers super a lewa cala obolala bo mam taki "rozlazniety" sutek i maly sie meczy zeby go zlapac i zaczal pekac :wściekła/y:

okladam kapusta i swoim mlekiem...ale boli jak nie wiem co jak on zasysa...ale juz jak poje jest w miare

Je tak co 2 godz...ale dzis to juz tak co 45 minut i co godz i nie wiem co zrobic????:szok:...nie moge mu odmawiac...dzis w ogole nie spi tylko zabawia sie

reklama
RUDSON żeby mniej bolało to przed przystawieniem Dominiczka
odciągnij sobie troche mleczka żeby pierś była troche miękksza wtedy i jemu będzie łatwiej złapać

KACZUSIA a może ona ma poprostu taki silny odruch ssania
i może troche poratował by was smoczek ????

MAUSI a kto powiedział że trzeba koniecznie karmić piersią ????

Kaczusiu ale jak ssie to aktywnie czy po prostu wisi na cycku? Bo jak ona podsypia z brodawką w buźce to ją łaskocz po policzku i troszkę pobudź do ssania i nie pozwalaj odpoczywać ani zasypiać, bo będziesz miała zmacerowane brodawki.

ha ha u mnie już łaskotki po policzku nie skutkują teraz działa łaskotanie rączki po wewnętrznej stronie :-D:-D:-D:-D

No wlasnie ja bylam przeciwna smoczkom...ale niestety moj maly ssie bez przerwy!!!!

ja też byłam nastawiona "anty-smoczek" ale posiłkuję się w nocy smokiem bo mały ma tak silny odruch ssania ,że nawet kiedy jest najedzony w nocy robi dziubek jak do jedzenia wkłada piąstki do buźki i jest niespokojny a ze smokiem zasypia .Smok jest duży więc trochę pocmoka i smoczek sam wypada z buźki :tak:

U mnie smoczek też okazał się niezbędny. Mój mały ssak ssie bez przerwy...

Rudson - mnie też bolą sutki, szczegolnie na poczatku... to chyba minie...:szok:

reklama
Do góry