reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Xmamuśka ..... jakoś przegapiłam tę wczorajszą akcję oparzeniową, ale dobrze że już nie boli. Ja, gdy się oparzę, to od razu pod zimną wodę, później nie suszę i pozostawiam do wyschnięcia i staram się o tym piekącym miejscu nie myśleć. I nie wiem jak to jest, ale dopóki znów go nie dotknę to nic nie boli. Kiedyś jak ciągle trzymałam pod zimną wodą to dłuuugo bolało i już tego nie robię.

A tak z zupełnie innej beczki :
Przez ostatni tydzień męczyłam się ze zgagą i coś mi podpowiadało, że to wina soków, których wtedy wypijałam litr dziennie :szok: Chyba miałam rację, bo od niedzieli wogóle soków nie piję i też wogóle zgagi nie mam :rofl2: Za to wcinam więcej owoców i wszystko gra.

reklama
Mi wtedy przestały na zgagę pomagać migdały i mleko, napiłam się coca coli, bo któraś pisała, że działa ..... i podziałało :-)

Dziewczyny apropo mleka, to nieuwierzycie ale przedwczoraj tak chciało mi się czegoś słotkiego że postanowiłam kupić razem z przyjaciółką cieżarówką mleczko zaęszczone słodzone w puszce:blink: dodam że każda z nas miała swoje. I wypiłyśmy je niemal na raz:-) jak sobie teraz o tym pomyśle to aż mi kluski w gardle rosną:baffled: ale wtedy bardzo mi smakowało, troszkę zmuliło ale o to chodziło:laugh2:
To nie ten wątek ale co tam:-p

A apropo przyjaciółki to właśnie dziś po 5 tygodniach pobytu w Polsce wraca do Londynu:-( i bardzo mi przykro z tego powodu, to tak szybko zleciało że nawet nie wiem kiedy:wściekła/y: No ale musi ona też jest w ciąży, rodzi pod koniec lutego:tak: i chce rodzić tam, więc wraca póki jeszcze chcą ją wziąć do samolotu:eek: Ale całe szczęście zostaje nam jeszcze gg i skype:-)
:-)

Xmamuska calkowicie Cie rozumiem, ja tez mam bardzo dobra koleznake w Anglii. Przyjezdza o pol roku na 2 tygodnie i zawsze to tak szybko zlatuje :szok: No ale prawdopodobnie bedzie wracac do Polski za 2-3 lata, bo maja zamiar tutaj dom zbudowac, wiec wtedy nadgonimy te wszystkie braki. :tak:

Moja funfela po 2 latach w Londynie właśnie na 2 lata przyleciała do Polski. Mieszka w Bytomiu, więc co jestem u gina to do niej śmiagam, a jak ona jest u rodziców w Miechowicach do wlatuje do mnie. Jakoś nadrabiamy :-)

Jejku dziewczyny mam już tak bardzo dość tej praktyki:wściekła/y: Dziś spuchły mi nogi od palców po samą pipkę:zawstydzona/y: Aż bolą jak cholera:-( Normalnie czuje się dziś fatalnie jak by mi ktoś wsadził rurkę w pupę i nadmuchał:zawstydzona/y::wściekła/y:

Xmamuśka A ile zostało ci jeszcze tych zajęć praktycznych? Kiedy możesz to skończyć? Jak dasz radę, to powinnaś dużo odpoczywać z nogami położonymi do góry, np. na jakiejś poduszce dużej, albo podnóżku. To powiino ci pomóc na opuchnięte nóżki.

reklama
Xmamuska ktos serca nie ma, ze w 7 miesiacu musisz praktyki zaliczac. :no:
Ale juz niedlugo. Jestes juz blizej konca nic poczatku. :tak:

Do góry