reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

w takiej sytuacji polecam smoczki na noc aventu.sa fosforyzujace wiec swieca i maluch sam sobie znajduje

Moja Lenka jak kwiczy w nocy to nawet oczy nie otwiera, więc ja muszę wstać i dac jej smoczka i dalej sobie śpi.
Dzisiejsza nocka też fajna chyba moja córa wiedziała że imprezuję i ona musi spać, jedzenie dopiero o 5.45 :szok: i od razy zasnęła do 7.40 :tak: a teraz śpi z tatusiem :-)

reklama
u nas ostatnie dwie noce były z ciagłym budzeniem sie Milenki. juz tez spi ze mna w łózku i nadal sie ciagle budziła. juz nawet nie licze ile razy to było.

Kuba przez katar przestał w nocy używać smoczek,więc mu nie daję,może to czas na odzwyczajenie :tak:.Zasypia tylko z pieluszką.:tak:

Czytając Wasze posty się trochę uspokoiłam, bo Majka się ostatnio stale budzi w nocy (teraz już miała trzy przebudzenia) i zaczęłam się doszukiwac jakiejś choroby. Lekarka twierdzi, że to ząbki. Możliwe, bo jeszcze nie ma. Ale z Waszych doświadczeń wynika, ze to normalny okres. Mam nadzieję, ze przejściowy. U starszej córki tego nie miałam, bo ona źle sypiała od samego początku. Ale Majeczka spała bardzo ładnie i tu nagle ...:crazy:

Ewamat, u nas własnie tak było jak u Ciebie, Oli sypiała super w nocy od samego urodzenia, a teraz jest co noc kilka lub kilkanaście pobudek :-(

U Kuby ze spaniem troszkę się uspokoiło.Trzy ostatnie nocki tylko jedna pobudka koło24.00,a wtedy gdzieś koło 4.30-5.00.Potem zasypia na pół godzinki.Katar mu powoli przechodzi,więc go już tak nie męczy w nocy.:tak:

U nas też dziś lepiej, bo tylko 2 pobudki w nocy. No ale nie cieszę się, bo może to być tylko taka pojedyncza spokojniejsza noc.

2 ostanie noce nie odbiegały od normy, czyli ok 3 pobudek na mleczko, ale w piątek po kąpieli mała nie mogła usnąć. Długo ciągnęła cycusia i za skarby świata nie chciała być odłożona do łóżeczka. Już mi sie wydawało, że śpi, więc delikatnie chciałam ja przełożyć i tak 5 razy:szok:, w między czasie tak tarła uszy i oczy, że myślałam, że się zadrapie na śmierć, no i na koniec ryk taki, że podczas kolek się tak nie darła. Z godzinę trwało lulanie, noszenie i pocieszanie. Aż w końcu usnęła. A to wszystko przez te zębole okropne. Ta pierwsza dolna prawa jedynka już dobrze widoczna, a ten płacz związany był z wyżynaniem drugiej. Biedne te nasze maluchy:zawstydzona/y:

reklama
Do góry