reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

Tego nie wie nikt Mysia, może będzie tak samo grzeczne jak Filip:-)U nas sytuacja się powtarza, Madzia też w nocy dała mi popalić i podobnie jak Wiki miała kolki:sick:

reklama
dzisiaj zaspałam.... a chodzę do pracy na 9 :rofl2: Mój Hubcio zrobił dzis mamie niespodziankę, i spał do 8.10 :szok: a normalnie to pobudka najpóźniej 7.20 (a zazwyczaj 6.45:-()więc budzika nie musiałam nastawiać bo miałam naturalny :-) no ale nareszcie sie wyspałam, (juz nie pamiętam od kiedy) mimo że dwa karmienia nocne były

U nas odpukać odkąd chodze do pracy to Lenka fajnie śpi :tak::tak:. Pobudka w nocy na jedzenie o 2 w nocy a później o 7 rano :tak::-), karmienie i mama do pracy :-D

U nas ostatnio stały rytm z którego jestam zadowolona,ok.2.00-3.00 jedzonko i rano ok.5.00-6.00.Tak mogło zostać na jakiś czas.Póżniej butla o 7.00 i o 8.00 znowu spanko do 10.00.

a mój Hubek zrobił mi znowu miłą niespodziankę :-) spał równo do 3.45,a położyliśmy go o 20.00 :tak:, i tylko jedno karmionko nocne miał, tylko o 6 herbatkę wytrąbił i spał dalej do 7.30 :happy:
kolejny dzień wyspana - cudne uczucie :-D

Ja wczoraj na noc dałam Oliwce syrop p/bólowy, bo przed spaniem strasznie wszystko gryzła i wczoraj wyjątkowo się mocno śliniła. Podejrzewam, że te częste jej pobudki są związane z ząbkowaniem, bo co chwilę ma zaczerwienione dziąsła. No i wczorajsza noc nawet niezła, tylko dwie pobudki.
Mojemu dziecku od paru dni zmieniły się godziny wstawania rano i zasypiania na noc. Teraz wstaje ok 7 rano (kiedyś spała do ok 9) ale za to wcześniej chodzi spać, bo ok 21.30 (a chodziła nawet o 23). 3 dzienne drzemki też się przesunęły jej o te 2 godziny.
Za to dopada ją właśnie kryzys ósmego miesiąca. Jak się rozpłacze z jakiegoś powodu, to tylko ja mogę ją uspokoić. Nawet tata nie dostąpił łaski.

Za to dopada ją właśnie kryzys ósmego miesiąca. Jak się rozpłacze z jakiegoś powodu, to tylko ja mogę ją uspokoić. Nawet tata nie dostąpił łaski.

Kasiad, u nas jest to samo. Tylko mama i mama.
poza tym moja Milenka też w nocy bardzo często się budziła, wierciła i marudziła, no i po kilku dniach wyszły jej dwa zęby jednocześnie!!! Teraz już śpi lepiej chociaż jeszcze marudzi po 3-4 razy w nocy.

reklama
A ja mam teraz fajnie Stasia "ustawionego". bUDZI SIę O 7.30, po półtorej godzinki ma 30 min drzemki, o 11.00 godzinka drzemki i ok. 14.00 (po obiadku) pół godzinki drzemki, później już nie śp[i, o 18.45 kąpiel i o 19.30 już śpi, a ja mam czas dla siebie:-) Co prawda w nocy są 4-5 pobudek, ale już się przyzwyczaiłam:tak:

Do góry