reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

Victor najpierw sprząta z nami wszystkie zabawki, układa w pudełkach, na półkach, potem idziemy się kąpać. Zjada kolację, z reguły wtedy czytamy jakieś książeczki, albo ogląda bajkę. Na koniec daje mi buziaka i robi papa. Potem idzie z tatą umyć ząbki i kładzie się spać, a tata wychodzi z pokoju, ale jest obok:tak: U nas to mój O. go kładzie spać i ma do niego bardziej stanowcze podejście, co widać że mu pasuje;-) Choć zdarza się, że nie może zasnąć i wtedy ja idę położyć się koło niego, podrapać go po pleckach, pogłaskać... taki mały pieszczoszek z niego czasem:-)

reklama
Kuba ma taki wieczór
-kapiel z tatusiem
-bajka(mama robi mleko w tym czasie)
-mleczko
-mycie zębów
-książeczka
-układa sobie przytulanki,kładzie sie,śpiewam jedna piosenkę,przytula "lalunie" i zasypia.:tak:
Śpi ok 13 godzin na dobę.:tak:

Hubek zjada kolację, potem ja go kapie, myjemy żebole, i zanoszę go do łózeczka, Tata przejmuje stery, czyta bajke i zwykle potem wychodzi, zostawia mu czasem muzyke cichutko, albo bajkę właczona (czytana), i Hubek zasypia sam.
na dobe spi tez ok 13 godzin, bo w nocy jakies 11 i zwykle 2 godzinki w dzień

u nas bez podziału ról-bo wtedy usypianie trwa 3 godziny i non stop placz za mamą aż się ksztusi

ale też jest rytuał i bez względu na to gdzie jesteśmy zawsze tak jest
19:00 kąpiel co 2 dzień
19:30 kolacja
19:45 czytam jedną bajkę drapanko po pleckach i nucenie tej samej melodii
20:00 śpi
ok 5:00 wzywanie mamy do siebie :sorry:
7:30 - 8:00 słyszę mamo dzień :-D
i tak 12 godzin zabawy 12 godzin snu

Chyba musze pochwalic sie, że udało nam sie pożegnać z nocnym jedzonkiem:tak::-) dzisiaj mija tydzien, więc chyba juz moge powiedzieć, że osiągnęlismy sukces, a jesli pobudka to nie domaga sie kaszki, tylko herbatki, ale rzadko, właściwie tylko jak cieplejsza noc jest:tak: (kurcze, tylko zebym nie przechwaliła:dry:)

reklama
Wczorajsza nocka super - bez pobudki 20 - 7 rano :-)
Dzisiaj już troszkę gorzej - o 5:15 się obudziła, ale dałam jej pić i zasnęła jeszcze śpiąc do 7 :tak:

Do góry