reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

Kuba jakoś też sie przestawił,najlepiej to by szedł spać o 22.00,czas skrócić dzienna drzemkę chyba.:tak:

reklama
Hejka :happy:
Milenka z reguły też już nie śpi w dzień, ale wczoraj po tym jak wstała rano po 4, to w ciągu dnia już po prostu sama padła. Około 15-stej zaczęła się drzeć że chce do łóżeczka, w końcu sama do niego pobiegła, zwinęła się w kłębek i zasnęła i nie przeszkadzało jej że jest jasno, ani że mama kręci się po domu.

Za to wieczorem był cyrk bo nie była śpiąca po tej drzemce i non stop mi z łóżeczka wychodziła, płakała że nie chce spać. Trochę jej wieczór przedłużyłam i pozwoliłam dłużej posiedzieć ale i tak nie chciała się potem połozyć. Zadziałało dopiero jak powiedziałam jej, że nie podoba mi się taka Milenka która nie chce spać i nie słucha, że chcę z powrotem moją kochaną Milenkę która ładnie sama zasypia i jest grzeczna... po tych słowach jakby zrozumiała i w mig zasnęła.

Ja zrezygnowałam z Victora drzemki w dzień już jakiś czas temu, bo nie zasypiał wcześniej niż o 21:30-22, a mi to trochę nie pasowało:no: Teraz przynajmniej chodzi spać najpóźniej o 20:30 i śpi do 7:30-8:tak: Czasem jak ma gorszą noc, czy wybudzi się wcześniej rano to kładę go w dzień, ale nie pozwalam mu spać dłużej niż godzinę, żeby potem nie było cyrków przy wieczornym zasypianiu:sorry:

no u nas jeszcze zbyt dużego nie ma problemu, Hubek zwykle spi ok 2 godzin w dzień,ale nie pozwalam mu spać dlużej niż do 15 bo potem wieczorem marudny, ale spać nie chce:baffled: a tak zasypia ok 20.30 i do tej 7.30-8 pośpi, chociaz ostatnio 2 dni o 7 wstał.

No widze ze coraz mniej dzieci spi w ciagu dnia.....
Julcia ostatnio tez czesciej niespi jak spi w dzien;-)
Zauwazylam ze jak usnie po poludniu to za choinke nie chce zasnac wieczorem najlepiej poszlaby o 21......
Oczywiscie zalezy tez o ktorej wstanie rano, tak jak dzisiaj pobudka o 6 wiec juz chciala spac ok 12.......
A spi nadal roznie, raz przespi cala noc a innym razem <choc tak czescie> budzi sie na mleko w nocy:sorry:

my wczoraj z Emilką miałyśmy drzemkę i zasnęłyśmy po 14:00 i spałyśmy do 17:30 :szok: Emilka nawet i dłużej ale na szczeście o 22:00 zasnęła na noc :sorry:

reklama
Do góry