reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

Oli coś się dzisiaj budziła w nocy i popłakiwała, kilkakrotnie jęczała "boli noga Oliwkę". Nie wiem, gdzie ją ta noga boli, oglądałam ją i nic nie widzę. Chyba, że coś ją kości bolą :confused:

reklama
Kasiad, a może coś jej sie śniło. Może sie iderzyła w ciagu dnia i przeżywałą w nocy. Maja sę wystraszyłą 2 tygodnie temu psa. I do tej pory płacze przez sen.

Ewamat, na początku też tak pomyślałam, ale w nocy jęczała kilka razy, a raz jak już się przebudziła rano, więc już nie śniła.

Laila tez wczoraj po godzinie snu obudzila sie z okropnymplaczem i nie dla sie uspokoic, pytalam czy cos ja boli i nie odpowiadala, pewnie miaala zle sny...

wczoraj moej dziecko poszlo spac o 23 :szok::crazy::baffled::wściekła/y: leżał w wyrku już od 21:30 i co z tego.
nie wiem co mu bylo oby to nie weszlo mu w krew

Oli coś się dzisiaj budziła w nocy i popłakiwała, kilkakrotnie jęczała "boli noga Oliwkę". Nie wiem, gdzie ją ta noga boli, oglądałam ją i nic nie widzę. Chyba, że coś ją kości bolą :confused:
Kasiad u nas było to samo w poniedzialek zadzwoniłam do pani doktor i jej powiedziałam że pokazuje stope i mówio że boli a ona mi powiedziała że jeśli się nie udeżył nie u upadł to znaczy że ma szybki wzrost kości i może mieć uczucie że go boli ale podobno to normalne takie zrywy wzrostu u 2-3 latka. i mam sprawdzic noge czy but nie za maly i zmierzyc centymetrem i zaz kilka dni znow i sama sie przekonam.

Marta od czasu odstawienia od piersi nigdy nie spi w dzien:-(, w nocy pięknie-ok. 11 godzin,a w dzien wcale. Co ja mam zrobic zeby nauczyła sie spac w dzien?:confused:

reklama
Marta od czasu odstawienia od piersi nigdy nie spi w dzien:-(, w nocy pięknie-ok. 11 godzin,a w dzien wcale. Co ja mam zrobic zeby nauczyła sie spac w dzien?:confused:

Nie poradzę,bo czasem tak sie zdarza,że dzieci około 2 roku juz nie mają drzemki w dzień.
Ale psycholodzy radzą,by mimo tego,że dziecko nie ma drzemki,tzn. nie spi,to miało jednak pół godziny wyciszenia,najlepiej w swoim łóżeczku,chodzi o taki relaks na wyciszenie.Można czytać cichutko bajkę,nucić,"pobawic sie w noc" i leżec.Można przysłonic okna i położyć sie obok w ciszy.Może zaśnie...

Do góry