reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

To fakt, Ewamat, przydałaby się taka godzinka czy dwie w ciągu dnia, przynajmniej obiad bym spokojnie zrobiła, ale Oli niestety nie wrodziła się w rodzeństwo, które spało do 4 rż.

reklama
No to ja jestem szczęsciarą, bo Majeczka śpi w dzien ok. 1,5 godz. i bardzo to lubi. A wieczorem zasypia po 21. Rano tez nie wstaje już skoro swit, tylko śpi do 8.

No ja tez nie narzekam,Kuba śpi ostatnio nawet 2,5 godziny w dzień.Wieczorkiem zasypia o 21.00 do 7.00 rano.:tak:

Ja narzekam - choć nie powinnam..
Filip wstaje ostatnio o 9... w południe idzie spać ok 13, spi z godzinkę, półtora, a pożnij w nocy do 23 wojuje i ani mu w głowie ość spać...wolałam jak wczesniej wstawał, ale Tomek przestawił go tak i mnie to wkurza - bo mu sie wstawac nei chciało o 7, a teraz wieczorem lezy przed TV a ja sie użeram do 23, czasem dłuzej z dzieckiem a rano o 6 wstaje...padam...

Ale dziś cyrki z położeniem malucha spać...:baffled:
Raz na łóżku,raz na kanapie,potem zwiewał,potem sam sie kładł...kazał mi leżeć koło niego,potem wywalał i brał misia i lale...:baffled:Godzinę to trwało...:baffled:

Wiki w dzień nie potrafi się obejść bez drzemki, zasypia zwykle na 2-3 h, godziny drzemki ma w miarę równe, ok 13:tak:.W nocy niestety budzi się jeszcze 2-3 razy, ale za to śpi od tygodnia w swoim łóżeczku, koniec z wędrówkami do nas i to jakoś tak sama z siebie, no i nie jest już takim rannym ptaszkiem, bo wstaje koło 8, a nawet zdarzyły się pojedyncze przypadki, że wstała tuż przed 9:szok::tak::-)

U nas już od jakichś 4 tygodni spanie nocne przez przerw od 20:30 do 8-8:30 we własnym pokoju i łóżku:tak: Tak się cieszę;-) Może tak już będzie zawsze:-p

Chciałam zapytać czy Wasze Dzieci jedzą kolację po kąpieli czy przed:confused: Bo ja się zastanawiam nad przeniesieniem kolacji przed kąpiel, bo wtedy szedłby od razu spać, a my moglibyśmy kąpać drugie w tym czasie:tak:

U nas już od jakichś 4 tygodni spanie nocne przez przerw od 20:30 do 8-8:30 we własnym pokoju i łóżku:tak: Tak się cieszę;-) Może tak już będzie zawsze:-p

Chciałam zapytać czy Wasze Dzieci jedzą kolację po kąpieli czy przed:confused: Bo ja się zastanawiam nad przeniesieniem kolacji przed kąpiel, bo wtedy szedłby od razu spać, a my moglibyśmy kąpać drugie w tym czasie:tak:

Kolacje Kuba je ok. 18.00(kanapka,lub kiełbaska...lub coś tam,co lubi akurat)Mleko pije po kąpieli,bo mleko go wycisza(a po kapieli rozbrykany jest strasznie).:tak:

reklama
Emilka je po kąpieli no chyba że jest wyjątkowo późno kąpana to najpierw je kolacje ...
mleka nie pije wiec zawsze jakąś kanapkę zjada i popija herbatką ;-)

Do góry