reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

WolfiA, ja myślę, że małemu coś się przyśniło :tak: Dzieci w tym wieku miewają koszmary. Wtedy trochę potrzeba czasu i poprzytulania, zanim maluszek się poczuje bezpieczny i uspokoi :sorry2:

Obyś miała rację:tak: Mi też się wydawało, że coś mu się przyśniło. Myślałam też że może jest głodny, bo zjadł mało kolacji, po paru łyżkach pluł i nie chciał więcej:angry: Jednak staram się, żeby nie uczyć go, że jak nie zje kolacji to dostanie jakąś przekąskę w nocy albo na ranem. Hm... czasem się zastanawiam czy nie jestem zbyt wyrodna z tymi zasadami:sorry2: Z drugiej strony wiem, że Vicek szybko by załapał brak mojej konsekwencji i byłoby już w ogóle kiepsko:baffled:

reklama
WOLFIA na pewno nie jestes "wyrodna" z zaadami, jakby Victor byl glodny to na pewno by sie czesciej budzil....a co do tej pobudki wczoraj to tez mi sie wydaje ze musialmiec jakis kozmar, czasem LAila tez sie budzi z krzykiem i mam wrazenie ze jeszcze spi a placze mocno i dopiero po kilku chwilach na dobre sie budzi i wtedy moge ja uspokoic

EWAMAT oby katar tak MAjeczke nie meczyl!

Ostatnia edycja:
Obyś miała rację:tak: Mi też się wydawało, że coś mu się przyśniło. Myślałam też że może jest głodny, bo zjadł mało kolacji, po paru łyżkach pluł i nie chciał więcej:angry: Jednak staram się, żeby nie uczyć go, że jak nie zje kolacji to dostanie jakąś przekąskę w nocy albo na ranem. Hm... czasem się zastanawiam czy nie jestem zbyt wyrodna z tymi zasadami:sorry2: Z drugiej strony wiem, że Vicek szybko by załapał brak mojej konsekwencji i byłoby już w ogóle kiepsko:baffled:

Emilka je kolacje miej więcej o 19:00 ... nieraz coś z dziadkiem zje jak nie widzę ;-) i o o 8:30 - 9:00 je dopiero śniadanie wiec daje radę tyle godzin bez jedzenia :tak:

możliwe że małemu coś się przyśniło albo bardziej cię potrzebował w nocy choć jak raz ulegnę Emilce to widzę że na drugi dzień chce też postawić na swoim :tak:

Ostatnia edycja:
Za to dzisiaj się dała posadzić na nocnik i zrobiła kupę w pieluche. Potem całe mycie i dopiero się rozbudziła. Już jednak wole jak woła kilka razy.

Kuba przed snem też kombinuje z tymi "buziakami",po za tym "naciąga" mnie na kolejne bajeczki do czytania:baffled:

Jak nie ma smoczka,to śpiewa,gada...:-Dśmieje sie,zaczepia,ale tylko do puki go nie położę do łóżeczka.:tak:

W czym śpią Wasze dzieci?
U nas jest jakieś 19-20 stopni w sypialni,Kuba spał w bawełnianej lub frotowej piżamce,ale sie rozkopuje i budzi sie całkiem zmarznięty.Może to przyczyna pobudek nad ranem....
Dziś założyłam mu cienki polarkowy pajacyk....i przykryłam kocykiem

reklama
Rozalka my też mamy ok. 19 stopni i Victor śpi w bawełnianym body z długim rękawem i bawełnianym pajacu przykryty kołderką;-) Chociaż pewnie jakby się odkrył to i tak byłby zmarznięty, bo nigdy nie wiesz ile czasu już tak leży i stygnie. Vicek zwija się tak fajnie w kłębek na brzuszku, żeby było mu cieplej jak się odkryje;-)

Do góry